Share

Din Paris, interpreta Maria Canța își definește repertoriul: ”Am cântece de ascultat, nu de jucat”

Născută după revoluție (în 26 aprilie 1990), la Sighetu Marmației, Maria Canta a studiat jurnalismul la Universitatea de Nord Baia Mare. Dar a ajuns cunoscută datorită unei vechi pasiuni de a sa: muzica populară.

”Pasiunea pentru muzică o am de când mă știu. Dintotdeauna mi-a plăcut să cânt și să ascult muzică, dar pe la 14 ani, am început să fac canto popular, în Sighetu Marmației. Sunt o fire mai sentimentală și las asta să se vadă și în ceea ce cânt. De aceea majoritatea cântecelor mele sunt de ascultat și nu de jucat. Cânt din suflet, pentru suflet” – se autodefinește Maria Canta.

Ea se consideră energică și destul de rezistentă din punct de vedere fizic și psihic, iar de când e mămică, multă forță îi dă și copilul: ”Îmi trece toată oboseala, când sunt în preajma lui” – afirmă ea, radiind de fericire. Dar recunoaște că își menajează coardele vocale și de ceea e mai scumpă la vorbă.

”Momentan mă împart între muzică și familie. Am vrut să mă implic în totalitate în creșterea și educația fiului meu. În septembrie va începe grădinița și am de gând să-mi continui studiile, aici, în Paris, unde locuim temporar. Am parte de sprijinul familiei, în special al soțului meu, iar asta e foarte important. Înțelege ceea ce fac și mă sprijină în totalitate, iar pentru asta – și nu numai -, îi sunt profund recunoscătoare”.

Creșterea copilului nu a însemnat neglijarea carierei în muzică. Ultimul ei videoclip este cel al piesei „Doamne, mult bine mi-ai dat”, realizat la pensiunea ” Sub cetate la Matei” din Oncești.  ”Piesa vorbește despre femeia fericită, iubită, împlinită și plină de recunoștință față de viață și de bunul Dumnezeu și care mă reprezintă în totalitate” – mărturisește  tânăra interpretă.

Foto: facebook.com/maria.canta.9

Vasile VLAD

Lasă un comentariu