Share
Au spus „DA”: Artista Oana Font și-a unit destinul cu sufletul ei pereche, Gabriel Boriceanu (FOTO)

Au spus „DA”: Artista Oana Font și-a unit destinul cu sufletul ei pereche, Gabriel Boriceanu (FOTO)

Interpreta de muzică populară din Maramureș, Oana Font, și-a unit destinul cu sufletul ei pereche, Gabriel Boriceanu. Totul s-a desfășurat cu discreție pe 20 aprilie, în joia din Săptămâna Luminată.

Tinerii căsătoriți au ales să aibă aproape oamenii esențiali pentru această importantă etapă: familia, nașii și câțiva prieteni de suflet pentru a le întregi tabloul din cadrul ceremoniei și, totodată, care să gireze pentru iubirea lor care dăinuie de peste 6 ani.

“Am vrut să fie totul simplu, intim și natural, aproape spontan, fără încorsetări. Să aibă freamătul primăverii, prin candoarea începutului. Prin acest eveniment am trecut unul dintre cele mai importante praguri din viața pământenilor, iar ceva s-a schimbat instant în bine. Energiile care ne guvernează sunt liniștitoare.

Am spus “DA”, într-un sat de lângă Făgăraș, deoarece Gabriel este din zona Brașovului, un ținut complex, încărcat de istorie. Cea mai potrivită opțiune pentru povestea noastră a fost Casa de Oaspeți de la Cincșor, o locație unde cultura săsească specifică Transilvaniei de sud, este omniprezentă: de la design și până la gastronomie. Mereu m-a fascinat eleganța acestei culturi.

Cununia civilă a avut loc în faimoasa biblioteca de la fosta școală țărănească, locul unde găsești cărți, muzică, flori, pe scurt – un dichis minimalist și misterios. Gazda noastră, doamna Carmen Schuster, fiică a satului repatriată, a confirmat încă o dată faptul că profesionalismul este punctul ei forte. Împreună cu chef Adrian Boscu ne-au făcut ca mai întâi să gustăm cu ochii tot ceea ce ne-au pregătit. Sunt artiști și ei în esență, iar pentru aceasta le suntem recunoscători”, a declarat Oana Font.

Se pare că cel mai emoționant moment a fost cununia religioasă, desprinsă parcă dintr-un basm, impresionându-i atât pe miri, cât și pe invitați. Au curs lacrimi de fericire duhovnicească. La poalele munților Făgăraș, sub cel mai înalt vârf muntos din țară, într-un loc retras din satul Cârțișoara, tinerii căsătoriți au pășit într-o altă dimensiune, prin binecuvântare Părintelui Arhimandrit Dr. Ioachim Tomoiagă, vicarul eparhial al Episcopiei Sibiului. Alături le-a fost și părintele paroh de la Ilva Mare (județul Bistrița-Năsăud), preotul Cristian Lupșan, un apropiat al celor doi tineri. Surpriza de proporții pentru toți cei prezenți a fost preotul Constantin Necula, omul cu dragoste de cuvânt și profesorul care pare ca un frate mai mare și înțelept.

“Datorită acestui oameni cu har, noi am zâmbit plângând! Nu vă pot spune mai multe”, precizează artista.

Petrecerea nu s-a întins foarte mult, doar atât cât a fost necesar pentru alinarea inimii, după un post îndelungat.

“Nu am avut niciun invitat anume, noi am cântat, noi am jucat. Ritmurile maramureșene și învârtitele ca la Rupea au creat o simbioză perfectă, care ne-au creat amintiri de neuitat”, mărturisește Oana Font.

Le dorim casă de piatră, înțelegere și multă fericire!


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu