Share
Președintele francez mută cu calul, cel chinez dă șah cu carantina

Președintele francez mută cu calul, cel chinez dă șah cu carantina

Calul din Garda republicană oferit de președintele francez, Emmanuel Macron, președintelui chinez, Xi Jinping, se află în prezent în carantină la Beijing, informează AFP, citată de agerpres.ro. Vesuve de Brekka, un murg în vârstă de opt ani, a ajuns în China cu un avion special pe 4 ianuarie, cu câteva zile înainte de prima vizită a preşedintelui francez în această ţară.
După o inspecţie medicală, animalul a fost plasat pentru 30 de zile la o fermă pentru animale aflate în carantină, conform reglementărilor sanitare în vigoare, a declarat Wang Xiaojie, un reprezentant al Serviciului de inspecţie şi carantină din Beijing.
„Înainte de sosirea sa, am dezinfectat de trei ori zona şi am pregătit lucrurile de care avea nevoie, mai ales furaj şi medicamente”, a declarat el pentru China Daily. „Doi veterinari şi trei crescători de animale se ocupă bine de el şi animalul are o sănătate perfectă”, a adăugat Wang Xiaojie.

Bună primire pentru un cal, nimic de zis, mai ceva ca pentru un om. Întrebarea e cum se va adapta după carantină, cum se va înțelege cu caii chinezești, pe ce limbă va necheza?

Sursa foto: chinadaily.com.cn

 

Ce faci când primești în dar un cal și nu ești convins că nu e troian? Îl bagi în carantină


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Publicat în:

Lasă un comentariu