Share
Niște oi au fost înscrise la o școală spre a se evita desființarea unei clase

Niște oi au fost înscrise la o școală spre a se evita desființarea unei clase

Unii oameni nu duc lipsă de idei. Au atât de multe că le-ar putea da și altora. De pildă părinţii din satul francez Crets en Belledonne au înscris în mod simbolic 15 oi la o şcoală primară pentru evitarea închiderii unei clase din cauza numărului insuficient de şcolari, relatează AFP, citată de Agerpres. Elevii Saute-Mouton, Baaaaah-Bęte şi Panurge, printre alţii, au fost incluşi pe listele şcolare din satul aflat la poalele Alpilor.

Şcoala a admis în luna martie faptul că una dintre cele unsprezece clase ale sale va fi închisă după o uşoară reducere a numărului de elevi, de la 266 la 261.

“Aici sunt copii în dificultate, însă educaţia naţională nu este preocupată de argumentele din teren, ci doar la cifre”, a declarat Gaëlle Laval, organizatoare a evenimentului.

Marţi, 7 mai, un fermier a intrat în şcoală cu 50 de oi însoţite de câinele său, iar cincisprezece dintre mioare – cu certificate de naştere – au fost înscrise “oficial”, în prezenţa elevilor, a părinţilor şi a cadrelor didactice. ”Cu aceasta nu ar trebui să mai avem închiderea clasei”, a declarat, zâmbind, organizatoarea, care a recunoscut că a apelat la umor pentru a mobiliza oamenii.

Sursa foto: lematin.ch

Publicat în:

Lasă un comentariu