Share
Iubiți și câinii vagabonzi – o lecție relaxată oferită de Ambasada Suediei la București

Iubiți și câinii vagabonzi – o lecție relaxată oferită de Ambasada Suediei la București

În urmă cu doi ani Ambasada Suediei la București a adoptat o cățelușă. La începutul acestei luni, ambasada a anunțat că patrupedul va pleca definitiv în Suedia, ca o recompensă pentru serviciile prestate. Și a făcut-o într-un mod original, sub forma unei scrisori de rămas bun, aparținând cățelușei.

”Eu sunt Pixie, cunoscut drept câinele de la Ambasada Suediei, unde lucrez de aproape doi de ani, după ce am fost găsit  abandonat în afara Bucureştiului, la Corbeanca. Scriu această postare ca să-mi iau rămas bun, căci voi pleca de la ambasadă în Suedia. Am petrecut clipe frumoase aici. Personalul a fost foarte amabil, unii chiar mi-au adus mâncare pentru câini. Am încercat toate covoarele şi cele mai multe dintre canapele din ambasadă şi am lătrat şi la nişte muncitori care au venit să facă reparaţii. Din păcate, nu am reuşit să-mi termin raportul despre câinii vagabonzi, este foarte dificil pentru noi să scriem pe calculator cu labele noastre. Însă ceilalţi colegi au promis că ambasada va continua să urmărească situaţia câinilor vagabonzi din România și va ține legătura cu organizațiile suedeze și române care se ocupă  de problema câinilor abandonați”.

Plecarea cățelușei nu are legătură cu alegerile parlamentare din Suedia (ea nici nu are drept de vot), ce vor avea loc în 9 septembrie. Dar cu acest prilej, Ambasada Suediei la București va sponsoriza festivalul ”Sistem ca pe Ferentari”, pe care îl consideră ca fiind unul dintre cele mai cool din București.

La finalul scrisorii – pe tipicul melodiei lui Mihai Constantinescu, ”Iubiți și câinii vagabonzi”  – Pixie ne îndeamnă să adoptăm câini abandonați. ”Dacă ai de gând să-ţi iei un câine, adoptă unul dintre fraţii şi surorile mele abandonate, care au nevoie de dragoste şi îngrijire. Decât să cumperi un câine de rasă, mai bine ia un câine vagabond aflat în nevoie”.

Trebuie precizat că această scrisoare de rămas bun a fost publicată pe facebook-ul oficial al la Ambasadei Suediei la București, una dintre ambasadele  dezihibate de la noi.

Pixie, lucrând la raportul pe care nu a apucat să-l termine.
Publicat în:

Lasă un comentariu