La Muzeul Satului din Baia Mare va avea loc a III-a ediție a evenimentului ”Dorul pâinii de ACASĂ” - 23 minute în urmă
Ansamblul Folcloric „Coconii Maramureșului” a luat premiul III la Festivalul Internațional de folclor Skopje 2024 - 2 ore în urmă
Nadia Comăneci, la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Paris; Românca a dus torța alături de Nadal și Serena Williams - 2 ore în urmă
208 șefi de promoție din Maramureș au fost răsplătiți pentru rezultatele deosebite - 14 ore în urmă
Cum să îmbunătățești calitatea sunetului unui instrument muzical second hand? - 14 ore în urmă
Psiholog psihoterapeut Cecilia Ardusătan: „Cu cât devii mai conștient de ceea ce gândești, cu atât este mai ușor să te separi de gândurile tale” - 17 ore în urmă
Vor avea loc zilele spiritualității și culturii la Mănăstirea Rohia; Se împlinesc 60 de ani de la eliberarea din închisoare a marelui Nicolae Steinhardt - 18 ore în urmă
Impresiile artiștilor Taberei de creație de la Ardud, la vizitarea Muzeului Memorial Gheza Vida - 18 ore în urmă
Ne mai despart câteva ore de la deschiderea Jocurilor Olimpice de la Paris - în urmă
PS Iustin: „Îi purtăm în suflet pe bătrânii noștri care sunt memoria vie a familiei, a comunității, a neamului. Ei sunt o istorie, o carte deschisă” - în urmă
Cum e cu pileala și cu mahmureala
Pe la noi încă mai circulă vorba ceea din popor cum că vinul după bere e o plăcere, iar berea după vin e un chin. Aiurea, după ce se trage zdravăn la măsea la aceeași mahmureală se ajunge, indferent de ordinea licorilor. S-a făcut studiu pe tema asta la Universitatea Herdecke, din Germania – după cum arată Live Science. Au participat la cercetarea bahică 90 de subiecți cu vârsta între 19 și 40 de ani. Unii au dat pe gât două halbe și jumătate de bere, după care le-au stins cu patru pahare mari de vin alb. Alții au făcut viceversa. După o săptămână, cele două grupuri au făcut schimb între ele la ordinea licorilor. Una peste alta studiul a arătat că toți participanții s-au plâns de aceeași mahmureală a doua zi, indiferent că au băut mai întâi bere și apoi vin sau invers. În concluzie tot zeama de varză-i de bază după un chiolhan cu vin și bere, iar asta nu mai trebuie demonstrată de vreun studiu.