Poftiți la teatru! Ce spectacole au pregătit actorii de la Teatrul Municipal Baia Mare - 9 ore în urmă
Aniversare specială la Seini: Preotul poet Gheorghe Pop a împlinit 80 de ani - 11 ore în urmă
A început Postul Paștelui. Cât ne costă să „postim” - 11 ore în urmă
Adeverința de înlocuire a cardului de sănătate va avea termen de valabilitate prelungit - 11 ore în urmă
Cum să nu iei țeapă când vinzi sau cumperi un teren - 11 ore în urmă
Traficul de persoane – prevenirea victimizării tinerilor care sunt în căutarea unui loc de muncă - 13 ore în urmă
De vizitat: Expoziția de cactuși a lui Gheza Vida din Parcul Central Baia Mare - 13 ore în urmă
Capela Minerilor de pe Valea Roșie - 15 ore în urmă
Ioana este purtătoarea tradiției maramureșene, dincolo de granițele județului - 15 ore în urmă
De Ziua Mondială a Reciclării, aplicația InfoCons face mai ușor procesul de reciclare a electronicelor - 15 ore în urmă
Cum e cu pileala și cu mahmureala
Pe la noi încă mai circulă vorba ceea din popor cum că vinul după bere e o plăcere, iar berea după vin e un chin. Aiurea, după ce se trage zdravăn la măsea la aceeași mahmureală se ajunge, indferent de ordinea licorilor. S-a făcut studiu pe tema asta la Universitatea Herdecke, din Germania – după cum arată Live Science. Au participat la cercetarea bahică 90 de subiecți cu vârsta între 19 și 40 de ani. Unii au dat pe gât două halbe și jumătate de bere, după care le-au stins cu patru pahare mari de vin alb. Alții au făcut viceversa. După o săptămână, cele două grupuri au făcut schimb între ele la ordinea licorilor. Una peste alta studiul a arătat că toți participanții s-au plâns de aceeași mahmureală a doua zi, indiferent că au băut mai întâi bere și apoi vin sau invers. În concluzie tot zeama de varză-i de bază după un chiolhan cu vin și bere, iar asta nu mai trebuie demonstrată de vreun studiu.