Share
Cu pudoarea nu te pui: unor statui reprezentând sirene li s-au acoperit sânii

Cu pudoarea nu te pui: unor statui reprezentând sirene li s-au acoperit sânii

Ciupiți de pudibonderie, responsabilii parcului de distracții Ancol Dreamland din capitala Indoneziei, Jakarta, au acoperit cu niște pânzeturi sânii a două statui înfățișând sirene. „Este pur şi simplu o decizie a managementului, fără vreo presiune externă. Suntem în procesul de a ne transforma într-un parc de distracţii orientat spre familii”, a explicat purtătoarea de cuvânt a parcului, Rika Lestari, pentru BBC, potrivit Agerpres.

Decizia e nițel curioasă, fiindcă statuile cu pricina sălășluiesc de 15 ani în acel parc, fără să se fi legat nimeni de ele în tot acest răstimp că ar fi nerușinate fiindcă își arată sânii. Trebuie să ai un simț artistic aparte ca să coci ideea că sirenele ar trebui să poarte sutien (chiloți n-au cum, fiindcă, totuși, se termină în coadă de pește; dar poate o fustă ar merge, barem o minijupă).

Există însă și alte exemple de statui care au stârnit strâmbături dintr-o sumedenie de nasuri. Bunăoară statuia unei bufnițe (foto stânga) din localitatea Kikinda (Serbia), căreia unii i-au găsit asemuiri falice. Drept răspuns, autorul creației le-a transmis ațos contestatarilor că nu pricep arta contemporană. Necunoscute căile artei și ale celor care îmbracă statui (oare de ce le-or mai dezveli la inaugurare?).

Sursa foto: bbc.co.uk


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.Lasă un comentariu