Share
„Bucătăria Hoinară se gătește de plecare”- album fotografie Răzvan Voiculescu

„Bucătăria Hoinară se gătește de plecare”- album fotografie Răzvan Voiculescu

Marți, 28 mai 2024, de la orele 17.00, Biblioteca Județeană „Petre Dulfu” Baia Mare va găzdui  „Bucătăria Hoinară se gătește de plecare”, semnată fotograf Răzvan Voiculescu. Daniel Leș va fi moderatorul evenimentului iar din decor nu va putea lipsi protagonistul principal, fotograful Răzvan Voiculescu. Lor li se va alătura și etnologul culinar Mircea Groza.  Făcând melanjul dintre gastronomie și călătorie, Răzvan a hoinărit cu echipa sa prin cele mai ascunse cătune ale țărișoarei noastre, acolo unde timpul a stat în loc, conservându-și prospețimea, prin tradiții și rețete transmise din generație în generație.

Proiectul „Bucătăria hoinară se gătește de plecare” și-a dobândit buletinul. Din 2010 și până astăzi, vreme de 14 ani, povestea s-a scris cu și despre oameni simpli și frumoși la suflet, pentru care trecerea timpului, nu a reușit să le șteargă din cotidian tradițiile, frumusețea și simplitatea vieții de odinoară.  Acest eveniment reprezintă partea finală a trilogiei de albume dedicată călătoriilor. Primele două volume ale trilogiei sunt: „Bucătăria hoinară” (2010) și „Bucătăria Hoinară se întoarce” (2020).

Tot în cadrul evenimentului  va avea loc proiecția scurtmetrajului „Bucătăria hoinară se gătește de plecare”, conceput de Adriana Lucaciu și Răzvan Voiculescu. În final, Lorena Oltean va susține un scurt recital.

„Undeva, acum mult timp, mă declaram un căutător. Tărâmul pe care l-am tot hoinărit vreme de trei albume are gust de pâine coaptă în cuptor cu lemne și suflet de poveste. O lume plină de comori, dar care îți amintește în fiecare clipă că adevărata bogăție înseamnă spirit. Bucătăriile mele hoinare nu au rețete, ci au povești fără sfârșit. Ele sunt bine păzite de gardieni devotați autenticului și tradiției, eroii mei cărora le dedic un pic de imortalitate”, se confesează fotograful Răzvan Voiculescu.

Participarea la acest eveniment se face pe bază de rezervare a locului. E mail: razvanav@gmail.com

Lăcrimioara ZOTA


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.Lasă un comentariu