Share
Om al străzii care a murit de frig, deși avea în buzunar 2700 de euro

Om al străzii care a murit de frig, deși avea în buzunar 2700 de euro

Ca și alți români plecați în străinătate, Dumitru Panait (49 de ani) se chinuia să adune niște bănuți.Trecerea în noul an l-a găsit în Florența, fără slujbă și fără adăpost, Ajunsese să cerșească și să doarmă sub cerul liber. Se aciuase pe strada Santa Caterina d’Alessandria, de lângă Agenția de Venituri a orașului. Era un loc preferat de către cei fără adăpost, căci erau ușor de observat și de către de pietoni și de către automobiliști care mergeau în direcția stației Santa Maria Novella.

S-ar putea spune că, prin comparație cu alți homeless, în noaptea de 1 spre 2 ianuarie, Panait stătea la confort sporit, căci apucase să se întindă pe o bancă liberă. Cu căldura nu sta prea bine, căci în acea noapte temperaturile au devenit negative. La un moment dat, s-a prăbușit de pe bancă, lucru observat de trecători care au sunt la 118 (un echivalent italian al 112). Echipajul medical sosit la fața locului nu a reușit să-l resusciteze, stabilind că decesul a fost cauzat de de hipotermia. Cadavrul nu avea urme de violență. În plus, în buzunarul în care i-au găsit cartea românească de identitate avea și 2.700 de euro,  așa că s-a exclus și varianta unui jaf. Autoritățile au fost surprinse de faptul că românul a preferat să moară de frig, în loc să cheltuie o brumă de bani pentru a trece peste o noapte foarte rece.

Agitația provocată de venirea ambulanței și a poliției, de manevrele de resuscitare și apoi de preluarea cadavrului nu i-a deranjat pe ceilalți oameni au străzii. Mai mult, după ce banca a devenit liberă, a fost imediat ocupată de alt homeless, nederanjat de faptul că, în urmă cu puțin timp, acolo se aflase un cadavru – a consemnat publicația italiană La Nazione.

Lasă un comentariu