Share
Fotbalistul care a renunțat la fotbal pentru a-și salva mama de la moarte. Și-a donat 70% din ficat

Fotbalistul care a renunțat la fotbal pentru a-și salva mama de la moarte. Și-a donat 70% din ficat

Robert Peric-Komsic (23 de ani), atacantul bosniac legitimat la HNK Cibalia, din liga a doua a campionatului din Bosnia, a renunțat la fotbal pentru a-i salva viața mamei lui, Ljiljana. I-a donat acesteia 70% din ficatul său.

Viața nu este una chiar roz pentru toată lumea. Mai apar, din păcate, și situații în care doar sacrificiul te ajută să mergi mai departe. Este și cazul fotbalistului Komsic. Vârful de atac nici nu a stat pe gânduri când a aflat că-și poate salva mama de la moarte.

Anul 2022 a început cum nu se poate mai prost pentru jucător. Ljiljana, mama sa, trecea prin momente critice, după un calvar care durase 13 ani și în care se chinuise din cauza problemelor de sănătate.

În luna martie, Robert a luat decizia de a călători la Istanbul, pentru a fi supus unei intervenții chirurgicale. Concret i s-a îndepărtat 70% din ficat pentru a fi transplantat către mama sa.

La acel moment, șansele ca mama lui să supraviețuiască erau extrem de mici, după mai multe tratamente nereușite. În urma unor ample analize s-a ajuns la concluzia că doar cineva foarte apropiat, din familie, poate face ceva și poate dona.

”Viața ei era în pericol, stomacul se umplea cu apă și era o chestiune de zile. În momentul în care am știut că toate celelalte opțiuni au fost epuizate , mi-am împachetat lucrurile și am zburat la Istanbul.

Misiunea mea era clară, să-mi vindec mama. În rest, totul era mai puțin important sau complet neimportant”, a spus Komsic, potrivit ole.com.

Din fericire, transplantul a reușit, Ljiljana și-a recăpătat tonusul și viața iar acum Robert Komsic se gândește din nou la fotbal.

”Mă simt foarte bine, sunt plin de motivație, sunt într-o dispoziție mai bună ca niciodată. Ceea ce mi s-a întâmplat m-a întărit și chiar simt că sunt pregătit pentru lucruri mărețe. Aș putea juca primele minute weekendul viitor”, a mai spus Komsic, potrivit digi24.ro.


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu