Share
A deschis robinetele la aragaz, avea bricheta în mână și amenința că se va arunca în aer împreună cu cei doi copii

A deschis robinetele la aragaz, avea bricheta în mână și amenința că se va arunca în aer împreună cu cei doi copii

Un român de 45 de ani rezident în localitatea Desio (provincia Monza e Brianza) și-a sunat fosta soție și i-a spus că se va arunca în aer împreună cu cei doi copii ai lor, o fetiță de 12 ani și un băiețel de 11 ani. Așa înțelegea el să se răzbune pe nevasta care-l părăsise. Bărbatul se baricadase cu copii în casă și a dat drumul la gaz în timp ce vorbea cu fosta soție la telefon.

„Dacă nu te întorci la mine, când ajungi acasă găsești o surpriză. Deschid gazul și mă omor cu copii cu tot” –  i-a transmis acesta, prin telefon  fostei sale partenere de viață, o româncă în vârstă de 43 de ani. Episodul a avut loc anul trecut, în luna februaroe,  în timp ce femeia se afla la muncă. După ce femeia a vorbit 22 de minute la telefon cu  fostul soț, încercând să-l calmeze, a decis să sune la carabinieri.

Militarii au sosit în grabă la locuința indicată,dar abia după mai bine de o oră au reușit să pătrundă în interior. Și asta fiindcă fetița a avut curajul să descuie ușa, în ciuda tentativei tatălui ei de a opri-o. Forțele de ordine l-au găsit pe bărbat gata să arunce totul în aer, având o brichetă în mână și cu butoanele de la aragaz deschise.

Carabinierii l-au arestat pe loc sub acuzația de tentativă de omor. A stat și  șapte luni  în arest preventiv,  după care s-a luat măsura arestului la domiciliu. La process, procuratura din Monza a cerut ca acuzatul să fie condamnat la 8 ani de închisoare. I-a ușurat pedeapsa  mărturia fetiței sale: ”Tata deschidea gazul doar când vorbea cu mama la telefon, apoi îl închidea când termina conversația”, ceea ce î a fost interpretat ca o circumstanță atenuantă.  Ca atare,  la mijlocul lunii ianuarie 2020, instanța a decis  să-l condamne pe român la 5 ani și 6 luni de închisoare și nu la 8 ani cum ceruse inițial procuratura.

Lasă un comentariu