Share
Incidența iarăși tot crește: De astăzi Maramureș oficial este în scenariul roșu! Are o rată de peste 3! Municipiul Baia Mare a trecut de 4!

Incidența iarăși tot crește: De astăzi Maramureș oficial este în scenariul roșu! Are o rată de peste 3! Municipiul Baia Mare a trecut de 4!

Incidența iarăși tot crește! De astăzi Maramureș oficial este în scenariul roșu! Are o rată de peste 3! Municipiul Baia Mare a trecut de 4!

Vești proaste din sistemul sanitar! Valul patru lovește cu putere țara noastră! Maramureșul a intrat oficial în scenariul roșu astăzi, 24 septembrie.

Mai exact, în interval de două săptămâni, s-au înregistrat 1.619 cazuri de COVID-19, ceea ce înseamnă o incidență de peste 3, adică 3,11 cazuri la mia de locuitori. Ca atare, Maramureșul se clasează pe locul 7 după județele Ilfov, Timiș, Municipiul București, respectiv județele Satu Mare, Cluj și Bistrița-Năsăud.

Municipiu Baia Mare, reședința de județ, are 4,10 cazuri la mia de locuitori, cu 589 situații în interval de două săptămâni. Și cel de-al doilea municipiu al județului, Sighetu Marmației, se află în scenariul roșu, cu 3,56 cazuri la mia de locuitori, echivalentul a 152 situații în același interval de două săptămâni. Așadar ar putea fi instituite noi măsuri restrictive. Vom reveni cu amănunte!

Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției are centralizate următoarele informații cu privire la situația epidemiologică:
🔹23116 persoane infectate cu SARS-CoV-2 de la începutul pandemiei;
🔹117 persoane confirmate în ultimele 24 de ore;
🔹3940 pacienți vindecați și externați din spital;
🔹217 pacienți internați în spital;
🔹19 pacienți internați la ATI, din care opt pacienți sunt intubați;
🔹6931 pacienți externați la cerere cu test pozitiv până în prezent;
🔹2011 persoane carantinate la domiciliu sau în locația declarată;
🔹90002 teste efectuate până în prezent;
🔹1412 persoane izolate la domiciliu sau în locația declarată;
🔹1152 persoane decedate de la începutul pandemiei;
♦️Menționăm că toate datele sunt în dinamică și că pot intervenit modificări.

C.Ț.

1 Comentariu în această postare

  1. Manu Mircea

    Nu mă mir!Azi am fost la piată și 2din zece oameni purtau masca.La fel in pravalii.

    Răspunde

Lasă un comentariu