Share
APIA: Se pot depune cererile de plată pentru „bunăstarea animalelor”

APIA: Se pot depune cererile de plată pentru „bunăstarea animalelor”

APIA primește Cereri de plată pentru intervenția DR-06- Bunăstarea animalelor, conform anunțului făcut de instituție. Cererile se pot depune până pe data de 24 martie 2024 și pot avea două segmente. Primul pachet se referă la „Plăți în favoarea bunăstării porcinelor”, iar cel de-al doilea, la „Plăți în favoarea bunăstării păsărilor”. Ambele tipuri de plăți fac parte din cadrul Planului Strategic PAC 2023—2027.

Sprijinul pentru bunăstarea animalelor reprezintă oplată compensatorie pentru pierderile de venit și costurile suplimentare suportate de fermieri și are forma unei plăți anuale fixe pe Unitate Vită Mare (UVM).

Completarea și depunerea cererii se efectuează exclusivelectronic, de către beneficiar, prin accesarea site-ului APIA – secțiunea DR 06 – Bunăstarea animalelor, conform procedurii deja cunoscute.

Instrucțiunile pentru depunerea cererilor se regăsesc pe site-ul APIA, iar informațiile necesare pentru acordarea plăților sunt cuprinse în Ghidurile Solicitantului careîmpreună cu cererile de plată pentru cele două pachete sunt disponibile la acest link


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu