Share
Vasile Șeicaru împlinește astăzi 73 de ani

Vasile Șeicaru împlinește astăzi 73 de ani

Cântărețul de muzică folk, compozitorul Vasile Șeicaru s-a născut pe 10 iulie 1951, la Galați. A învățat să cânte la chitară în școala generală, fiind autodidact.  Învăța cântece de la radio, din filme și de pe discuri . În clasa a 7-a, a avut prima chitară (de fapt părinții voiau să-i cumpere un acordeon, dar l-a refuzat ). A ales să frecventeze Facultatea de Educație fizică din cadrul Universității din Galați, terminând cu specializarea – înot . A fost profesor de educație fizică timp de 7 ani, în Galați la Școala Gen. 22, dar și în comuna Oancea, Jud. Galați.

Pe la 16 ani a avut și prima trupa de rock, „Atletic”. Cânta piese din Beatles și din repertoriul altor trupe la modă pe atunci. În 1968 a intrat ca solist vocal la formația ” Cristal”, condusă de Puiu Crețu. Din 1970 a câștigat toate Festivalurile Artei Studențești. Din 1972 până în 1980 a cântat la Costinești la „Disco Ring”, și la Restaurantul „Forum” . Formația „Cristal” a fost locul unde a învățat să cânte în mod organizat, iar Puiu Crețu i-a fost cel dintâi, cel mai bun și cel mai competent profesor de muzică.

În 1978 a intrat în Cenaclul Flacăra, unde a stat până în 1984 . Acolo a cunoscut Vasile Șeicaru popularitatea.

A compus de-a lungul carierei mai multe sute de piese, dar ca șlăgare absolute sunt de amintit: Aruncarea în valuri, La adio, Antiprimăvara, Actorul, Iancu la Țebea, ( toate pe versuri de Adrian Păunescu ), Dragostea destin străvechi, Citește numai la final, Tango retoric, Îmbrățișarea mării, Domnule maior, Viața-i viață banu-i ban, Din prea mult sau prea puțin, Copilul de pripas, În orașul cu floare de tei, Un înger pereche, Grafitti, Nici n-am știut, nici n-am aflat, Lumea pentru toți,…

ll iubesc pe Dumnezeu, și nu privesc niciodată cu ură spre cer !

 

Lăcrimioara ZOTA


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.Lasă un comentariu