Share
Valentin Lupea, o viață dedicată educației și cuvintelor

Valentin Lupea, o viață dedicată educației și cuvintelor

De-a lungul vieții, suntem privilegiați de a întâlni oameni a căror privire ne duce cu gândul la principiul „respectul naște respect” și „poezia sălășluiește în privire!”.

Un Om care și-a dedicat viața educației, limbii și literaturii române, nu putea să stea departe de arta de a scrie. Încă din studenție a cochetat cu poezia, apoi s-a simțit bine cu el însuși, atunci când a dat frâu liber condeiului. A așternut pe hârtie manuscrise, proiecte, o muncă asiduă de documentare și cercetare.

Astfel, tot cumulul de pasiune de peste ani s- a contabilizat în 11 volume publicate, 10 apariții în antologii și 19 apariții în reviste.

Nici recompensele n-au întârziat să apară, concretizându- se în 10 premii, 2 trofee si o diplomă de excelență pentru merite deosebite în păstrarea, dezvoltarea și promovarea în lume a graiului, culturii și spiritualității românești.

Arta de a scrie nu are răgaz de odihnă pentru Valentin Lupea. El are în curs de apariție o carte de critică literară, „Neliniștea metafizică”, un volum de poezii, „Frământările și trăirile poetului” și o carte de critică literară, „Tăcerea prin cuvinte”.
Și așa cum spunea Albert Camus, „Oamenii scriu pentru a salva civilizația de la autodistrugere”.
Și el, Valentin Lupea e un salvator care ne-a oferit cu generozitate o frântură consistentă din lumea lui, a scrisului și a frumosului.

„Daca într-o zi cuvintele s-ar termina
Daca într-o zi nu ar mai exista,
Nici litere și nici silabe-n limba mea,
Ce-ai spune tu-n favoarea ta?
Și cum ai suporta verbul „a tăcea?”

Lăcrimioara ZOTA


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu