Share
Semnal editorial: „Baia Mare de ieri și de azi”, un album de „imagini în oglindă”

Semnal editorial: „Baia Mare de ieri și de azi”, un album de „imagini în oglindă”

Apariție editorială a companiei Electro Sistem. Este vorba despre cea de-a douăsprezecea lucrare din suita de albume cu tematici diferite, dar specifice zonei geografice, menită să pună în valoare istoria, cultura artistică şi spiritualitatea acestor meleaguri. Finanțarea aparţine grupului Electro Sistem.

„Baia Mare de ieri și de azi” este o plăcută poveste fotografică cu iz de cărți poștale vechi, care readuc la viață locuri prăfuite cu amintiri, arată reprezentanții Bibliotecii Județene „Petre Dulfu” Baia Mare.

„Ne întoarcem în timp cu blândă nostalgie în câteva dintre cele mai cunoscute locuri ale Băii Mari și din împrejurimi: Centrul Vechi al orașului, Piața Păcii, Piața Cetății, străzile Vasile Lucaciu și Gheorghe Șincai, zona Podul Viilor, zona pieței agroalimentare, dar și Baia Sprie, Tăuții-Măgherăuș, Seini, Șomcuta Mare și Coltău”, au explicat reprezentanții instituției de cultură.

Albumul reunește peste 80 de imagini de arhivă din colecțiile fotografului Deák László și a colecționarului Mezei Géza, iar evocarea trecutului se face prin comparație cu prezentul, din același unghi, de la aceeași distanță și prin descrierea locurilor în stil accesibil.

Cartea poate fi achiziționată de la:

– Magazinul Compact (Bd. București nr. 5)
– Redacția Bányavidéki Új Szó (Str. Băii nr. 3)
– Anticariatul Ex Libris (Centrul Vechi).

DirectMM.ro


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu