Share
Scriitorul Marian Ilea a câștigat premiul Uniunii Scriitorilor din România pe anul 2023, la secțiunea dramaturgie

Scriitorul Marian Ilea a câștigat premiul Uniunii Scriitorilor din România pe anul 2023, la secțiunea dramaturgie

În această după-amiază, 31 mai, sala media a Teatrului Național București a găzduit Gala Premiilor Uniunii Scriitorilor din România pentru anul 2023.

Evenimentul a fost unul de amploare, scriitorii fiind premiați pentru contribuția pe care o aduc în literatură, indiferent de gen.

Scriitorul Marian Ilea se reîntoarce în Maramureș cu premiul la secțiunea dramaturgie, pentru volumul „Societatea de socializare din Medio Monte”, apărut la Editura Eurotip.

„A fost o gală profesionist făcută, în colaborare cu actori ai Teatrului Național și cu echipa de filmare a TVR Cultural care va transmite în întregime evenimentul”, precizează Marian Ilea.

Juriul a fost alcătuit din Angelo Mitchievici (președinte), Gheorghe Glodeanu, Andrea H. Hedeș, Mircea Mihăieș, Vasile Spiridon, Peter Sragher, Răzvan Voncu (membri).

Felicitări! Respect și prețuire!


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.5 Comentarii în această postare

 1. Bercean Sidonia- Melania

  Felicitati, succes pe mai departe !

  Răspunde
 2. Vasile Leschian, Baia Mare

  Felicitări MARIAN ILEA ! Joci un rol distinct în propria piesă a CREAȚIEI TALE !

  Răspunde
 3. Vasile Laszlo Tivadar

  Mon chere ! Este un nou premiu pe care l ti l-au acordat cunoscatorii in ala teatrului. Sunt puține talente de anvergura ta,asa ca suntem mândri cei din Maramureș ca te avem in Turnul de Fildeș al literaturii nationale.

  Răspunde
 4. Geo Serban

  Felicitări! Era de așteptat ca acest extraordinar scriitor sa fie onorat și pe drept cuvânt de forul superior al literaturii românești! Sunt sigur ca este numai începutul premiilor de excelență și ii prevăd un viitor strălucit cu recunoaștere internațională! BRAVO DOMNULE ILEA. MARAMURESANUL NOSTRU DE CARE SUNTEM MÂNDRI! DOMNUL SA TE BINECUVINTEZE!

  Răspunde
 5. Ștefan Jurcă

  Felicitări!!

  Răspunde

Lasă un comentariu