Share
Rodica Tărțan vă invită la vernisajul expoziției „Introspectiv” la Muzeul Județean de Artă «Centrul Artistic Baia Mare»

Rodica Tărțan vă invită la vernisajul expoziției „Introspectiv” la Muzeul Județean de Artă «Centrul Artistic Baia Mare»

Joi, 7 martie, începând cu ora 17:00, la sediul Muzeului Județean de Artă «Centrul Artistic Baia Mare» va avea loc vernisajul expoziției „Introspectiv”, semnată Rodica Tărțan.

Această expoziție retrospectivă este o incursiune în universul intim al artistei, univers care surprinde frumusețea discretă a peisajelor obișnuite și a cotidianului, transpusă în ulei pe pânză.

Rodica Zamfira (Balaj) Tărțan s-a născut pe 27 ianuarie 1951, în Baia Mare, iar de-a lungul carierei sale a devenit una dintre personalitățile comunității artistice contemporane din Baia Mare și din România. Educația sa plastică a început la Institutul „Ion Andreescu” din Cluj-Napoca, unde a studiat în perioada 1973-1977, specializându-se în Arte Textile – tapiserie și obținând diploma de licență în domeniul Arte Plastice și Decorative.

În 1996, a devenit membră titulară a Uniunii Artiștilor Plastici din România, marcând un pas important în recunoașterea și validarea profesională a talentului și contribuției sale la arta românească.

Paralel cu activitatea sa artistică, a împărtășit cunoștințele și pasiunea sa pentru artă ca profesor titular la Liceul de Arte din Baia Mare timp de 16 ani, până la pensionare în 2010.

Rodica Tărțan și-a expus operele într-o serie impresionantă de expoziții personale și colective, atât în țară, cât și în străinătate. De la Baia Mare la București, din Ungaria în Italia, din Germania în Ucraina, lucrările sale au fost prezentate publicului larg și au fost apreciate pentru expresivitatea lor captivantă și pentru explorarea tematicilor variate, de la natură la simboluri și la motivul antropomorf.

Operele sale vibrante și expresive sunt adesea caracterizate de utilizarea culorilor intense, compozițiilor dinamice și explorarea detaliilor și simbolurilor. Rodica Tărțan reușește să transmită emoții puternice și să inspire reflecție și contemplare prin intermediul creațiilor sale artistice.

Expoziția „Introspectiv” punctează toate etapele de lucru din activitatea Rodicăi Tărțan și va fi un prilej deosebit pentru publicul larg de a descoperi și aprecia evoluția și contribuția sa remarcabilă la peisajul artistic băimărean, național și internațional, informează cei de la muzeu.

Această expoziție este curatoriată de Robert Strebeli, manager al Muzeului Județean de Artă «Centrul Artistic Baia Mare» și îl are ca invitat pe istoricul de artă Vasile Duda.

Evenimentul va fi deschis de un recital de flaut susținut de Francesca Rozenbaicher, elevă în clasa a XII-a la Colegiul de Arte Baia Mare, sub îndrumarea profesorului Katoka Felix și a profesoarei corepetitor Ștefania Dragoș.

Expoziția va putea fi vizitată în perioada 1 – 31 martie 2024, de marți până duminică între orele 10.00 – 17.00, la sediul Muzeului Județean de Artă «Centrul Artistic Baia Mare», situat pe strada 1 Mai, nr. 8.


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu