Share
Public numeros și entuziast la cele patru seri de film de la Bastionul Măcelarilor din Baia Mare

Public numeros și entuziast la cele patru seri de film de la Bastionul Măcelarilor din Baia Mare

În perioada 15-18 februarie, la Bastionul Măcelarilor din Baia Mare s-a derulat proiectul „Seri de film la Bastion”.

În toate cele patru seri publicul a fost numeros, privind cu bucurie și entuziasm cele două filme proiectate. Este vorba despre filmele produse de Coralia și Walter Übelhart:

  • „Incursiune în Baia Mare medievală” (cu subtitrare în limba engleză), film documentar de scurtmetraj, 2023; Echipa: regia Tárkányi János, scenariu Walter Übelhart, producător Coralia-Monica Übelhart, imagine Marius Roman, narator Cosmin Cozma, consultanți de specialitate dr. Viorel Rusu, Lucia Pop – Muzeul Județean de Istorie și Arheologie Maramureș;
  • „În umbra lui Shakespeare/The Silversmith” (cu subtitrare în limba engleză), film artistic, 2020; Echipa: regia Tárkányi János, scenariu Walter Übelhart, producător Coralia-Monica Übelhart, imagine Marius Roman și Bogdan Stoica; În rolurile principale: Ioan-Mircea Farcaș, Alexandru Stan, Paul-Mircea Munteanu, Marian Baroian.

„La Bastionul Măcelarilor din Baia Mare am trăit în această seară (joi, 15 februarie – n.red.) împreună cu un public minunat un experiment cinematografic apropiat de cel 3D. Într-un spațiu neconvențional și încărcat de istorie a fost proiectat filmul documentar „Incursiune în Baia Mare medievală”, respectiv o descriere a nouă clădiri medievale din urbea noastră. Interiorul circular cu ziduri care transced timpul și care au amplificat percepțiile spectatorilor, trecând prin diferite etape ale simțurilor, de la a auzi, a vedea, a simți și nu în ultimul rând a înțelege.

Vineri am avut parte de o nouă seara de excepție. În fața unui public minunat am prezentat filmul artistic „În umbra lui Shakespeare”. Surpriza oferită publicului a fost prezența regizorului filmului, domnul János Tárkányi, care a vorbit despre etapele realizării filmului. De asemenea au fost prezenți și actori care au participat și care au expus din experiența lor din acest proiect.

A treia seară de film la Bastion a adunat din nou pasionați și doritori de a cunoaște istoria orașului nostru. Ne-a încântat cu prezența doamna Lucica Pop, muzeograf și consultant în film, care a răspuns întrebărilor spectatorilor prezenți.
Mulțumim celor prezenți și gazdelor!

A patra proiecție de film din cadrul serilor de film de la Bastionul Măcelarilor a adus cu sine un public numeros și entuziast. Am avut bucuria de a avea alaturi câțiva dintre participanții la proiectul filmului artistic „În umbra lui Shakespeare”.
Mulțumim celor prezenți, gazdelor minunate, colegilor și prietenilor! Ne revedem cu noi producții pe viitor”, a transmis Walter Übelhart.

L.C.H.

Sursă foto – Mihai Avram

Citește și

Istoria unui film documentar despre… istoria unui oraș. Walter și Coralia Übelhart: e o obligație morală să știi istoria orașului tău


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu