Share
„Povești în șapte cuvinte” la Muzeul Județean de Artă «Centrul Artistic Baia Mare»

„Povești în șapte cuvinte” la Muzeul Județean de Artă «Centrul Artistic Baia Mare»

Un spectaculos proiect expozițional, inițiat de Muzeul Județean de Artă «Centrul Artistic Baia Mare», poate fi urmărit pe pagina web a instituției.

Este vorba de expoziția virtuală 1 vară/7 cuvinte, a cărei idee a pornit de la faptul că anul 2020 ne-a schimbat tuturor modul de relaționare și de învestire cu sens a realității. Inspirându-se din politica de colecționare rapidă și din conceptul expozițiilor participative, Muzeul Județean de Artă a dat startul acestui proiect, derulat în intervalul 1 august – 30 septembrie.

Membrii comunității noastre au avut prilejul să-și împărtășească experiențele din perioada de pandemie în șapte cuvinte, iar ilustrarea poveștilor s-a materializat în operele unor cunoscuți artiști. Conceptul 1 vară/7 cuvinte este fundamentat pe două coordonate: continuitatea Fenomenului Cultural ”Centrul Artistic Baia Mare” și manifestarea empatiei și identificarea și satisfacerea nevoilor comunității.

Expoziția, al cărei curator este drd. Oana Enășel, cuprinde 17 lucrări, fiecare dintre ele pornind de la o poveste în șapte cuvinte despre vara atipică pe care am parcurs-o cu toții.


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu