Share
Până în 16 iunie: Sunteți invitați să vedeți expoziția „Cyanotype – Experimente plastice în cianotipie”

Până în 16 iunie: Sunteți invitați să vedeți expoziția „Cyanotype – Experimente plastice în cianotipie”

Marți, 6 iunie, de la ora 17.00, la Salonul Artelor din cadrul Bibliotecii Județene „Petre Dulfu” Baia Mare a avut loc deschiderea expoziției „Cyanotype – Experimente plastice în cianotipie”.

Aceasta este realizată cu ocazia finalului de an școlar de elevii disciplinei Arte Plastice din cadrul Școlii Populare de Artă din Baia Mare, coordonați fiind de prof. Postumia Rus.

Pe simeze au fost expuse peste 60 de lucrări de artă realizate în cianotipie – o tehnică fotografică descoperită în prima jumătate a secolului al XIX-lea.

„Sub îndrumarea prof. Postumia Rus, elevii disciplinei Arte Plastice au creat compoziții plastice folosindu-se de diferite obiecte plate: pene, frunze, flori, hârtii decupate și materiale textile.

Emulsia fotosensibilă, cu care au fost preparate toate hârtiile, reacționează la razele UV dând efecte plastice în albastru și alb.

Suntem mândri să avem parte de elevi talentați, vă felicităm pe toți cei care ați participat cu lucrări în această expoziție!” – se precizează pe pagina Școlii.

Expoziția rămâne deschisă până în 16 iunie, conform orarului de funcționare a bibliotecii.


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.Lasă un comentariu