Share
Marin Sorescu, 88 de ani de la naștere

Marin Sorescu, 88 de ani de la naștere

Marin Sorescu, introvertitul neprihănit al Olteniei

Poetul, prozatorul și dramaturgul Marin Sorescu s-a născut în anul bisect 1936, la 29 februarie, în comuna Bulzești, județul Dolj.

Se împlinesc 88 de ani de la naşterea lui Marin Sorescu, considerat cel mai mare dramaturg român postbelic şi cel care împreună cu Nichita Stănescu, a revitalizat imaginea poeziei româneşti.

În jurul datei sale de naştere au existat anumite dispute, fiind trecute în lucrări biografice datele de 18, 19, 28 sau 29 februarie. În realitate, deşi în buletin avea trecută data de 19 februarie, data naşterii este 29 februarie.

Creaţiile lui Marin Sorescu s-au bucurat de o largă apreciere şi peste hotare, lucrările sale fiind traduse în peste 20 de ţări, care i-au publicat peste 60 de cărţi în varianta locală. Mai puţin cunoscută este pasiunea lui Sorescu pentru pictură, aceasta fiind materializată prin numeroase expoziţii în ţară şi peste hotare.

În perioada 27-29 februarie 2024, Teatrul Naţional Craiova organizează o serie de evenimente reunite sub numele de „Zilele Marin Sorescu la Naţional”, în colaborare cu trei teatre din România.

Prin această iniţiativă,Teatrul Naţionalul craiovean celebrează creaţia marelui scriitor al cărui nume îl poartă, la împlinirea a 88 de ani de la naşterea acestuia.

Lăcrimioara ZOTA


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu