Share
La Teatrul Municipal Baia Mare: Spectacolul „Urșii Polari” ridică problema schimbărilor climatice

La Teatrul Municipal Baia Mare: Spectacolul „Urșii Polari” ridică problema schimbărilor climatice

Aseară, 23 noiembrie, începând cu ora 19:00, Sala Studio a Teatrului Municipal Baia Mare s-a umplut de spectatori, actori, organizatori și invitați care au putut viziona a doua reprezentație a piesei „Urșii Polari”, vibrând la unison asupra conștientizării schimbărilor climatice.

„Urșii polari” de Nicolas Billon este unul dintre cele 50 de texte scrise despre schimbările climatice, puse la dispoziție instituțiilor de spectacole, de către o organizație din America, dând astfel ocazia implicării actorilor în discursuri despre respectiva problemă. Aceasta a fost posibilă prin Proiectul „Climate Change Theatre Action” (SUA), începând din
anul 2017, derulându- se din doi în doi ani.

Reprezintă o premieră participarea unui teatru din România, mai mult de atât, teatrul băimărean. Acest eveniment este inclus în Teatrul Prezent, un program care abordează dialogul cu publicul. Piesa ii are ca protagoniști pe doi urși polari care, cu greu supraviețuiesc foamei. Pentru a uita apelează la umor în timp ce așteaptă cu undițele pregătite delicioasa masă. Dar în final, ei scot din mare doar gunoaie, peturi, conserve, doze și chiar un pantof sport.

După vizionarea piesei au avut loc dialoguri între spectatori, organizatori și invitați, care au conștientizat necesitatea armoniei omului cu mediul și habitatul multor specii de animale, plante și nu numai.

„Ursii polari” de Nicolas Billon
Regia artistică – Dan Condrea și Mircea Gligor
Organizator și traducătorul piesei – Alina Diciuc
Scenografia – Mihai Vălu
Invitați : prof.univ. dr ing.Ioan Bud – președinte Asociația Go Green Resources și Radu Ungureanu – educator de mediu

Lăcrimioara ZOTA


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu