Share
La Muzeul Județean de Artă Baia Mare va avea loc prezentarea publică a lucrării ”Cetatea Hustului”, realizată de pictorul Hollósy Simon

La Muzeul Județean de Artă Baia Mare va avea loc prezentarea publică a lucrării ”Cetatea Hustului”, realizată de pictorul Hollósy Simon

Joi, 2 februarie, ora 12:00, Muzeul Județean de Artă «Centrul Artistic Baia Mare» vă invită să luați parte la prezentarea publică a lucrării ”Cetatea Hustului”, operă a întemeietorului Școlii Băimărene de Pictură în anul 1896.

Acest eveniment este realizat în parteneriat cu Muzeul Maramureșean din Sighetu Marmației și își propune marcarea celor 166 de ani de la nașterea marelui pictor Hollósy Simon, pe care Raoul Șorban îl numea ”maestrul maeștrilor”.

Compoziția aleasă este una de natură peisagistică și este definitorie pentru întreaga operă a artistului, îmbinând elemente stilistice realiste și impresioniste. ”Cetatea Hustului” va fi expusă în sala destinată expoziției permanente și va face parte din circuitul de prezentare al muzeului pe tot parcursul anului 2023.

Cei interesați să descopere mai multe despre moștenirea cultural-artistică a Școlii Băimărene de Pictură sunt așteptați să treacă pragul Muzeului Județean de Artă «Centrul Artistic Baia Mare», din strada 1 Mai, numărul. 8, conform programului de vizitare: marți – duminică, între orele 10:00 – 17:00 (ultima intrare 16:30). Participarea este gratuită.


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.Lasă un comentariu