Share
Ionuț Bledea, moroșanul îndrăgostit de muzica populară

Ionuț Bledea, moroșanul îndrăgostit de muzica populară

De mic a cântat în strana bisericii, iar muzica l-a însoțit în toți anii care au urmat.

Ionuț Bledea s-a născut în satul Șugatag din Maramureșul istoric, într-o zi de Crăciun, a anului 1989. Dragostea pentru muzică o descoperă la vârsta de 8 ani, în strana bisericii din satul natal. De atunci a știut care va fi calea pe care o va urma în viață. Își face studiile la Școala Populară de Artă din Sighetu Marmației. Mai târziu va fi solist al Ansamblului Poliției de Frontieră din Sighet. Primele două cântece le imprimă în anul 2004. Așa debutează viitoarea sa carieră în muzica populară. Șapte ani mai târziu lansează încă patru cântece. În 2013 va apărea „Pe vale mă duc cântând,” cântec care dă și numele albumului. Au urmat ani în care a încântat auzul iubitorilor de folclor cu pricesne, cântece de petrecere, satirice și de horă.

În 2016 se căsătorește cu Diana Cârlig. Soția, înzestrată cu voce, i se alătură lui Ionuț și vor forma un cuplu în muzica populară maramureșeană. Dumnezeu îi binecuvântează cu gemene. Împreună, continuă să lanseze albume de cântece din Maramureș, pricesne, colinde și muzică etno. Au colaborat cu mai mulți soliști din Maramureș.

Deși tineri, prin talentul, bucuria și naturalețea cu care au dat viață interpretărilor, și-au ocupat un loc de cinste în folclorul maramureșean.

Lăcrimioara ZOTA

 


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu