Share
În Baia Mare se va desfășura ediția XXIX a Festivalului Internațional de Artele Spectacolului „Atelier”

În Baia Mare se va desfășura ediția XXIX a Festivalului Internațional de Artele Spectacolului „Atelier”

Ediția a 29-a a Festivalului Internațional de Artele Spectacolului „Atelier”, care se va desfășura în Baia Mare în perioada 10-17 iunie, propune un program structurat pe trei secțiuni, aparent distincte, dar conturând în același timp una dintre posibilele radiografii ale stării şi dinamicii regiei, dramaturgiei, scenografiei, coregrafiei, muzicii de scenă şi artei actorului secolului XXI.

Secțiunea Tineri regizori la maturitate cuprinde spectacole montate de opt dintre cei mai interesanți și versatili regizori ai ultimului deceniu: Adina Lazăr, Andrei Măjeri, Elena Luana Hagiu, Andrei Huțuleac, Victor Olăhuț, Diana Mititelu, Bobi Pricop și Andrei Dinu.

O altă secțiune, intitulată Teatru în mișcare, propune cinci spectacole de dans contemporan, teatru fizic, teatru gestual, teatru acrobatic și teatru stradal, secțiune care a reprezentat una dintre preocupările constante ale Festivalului ATELIER, încă de la prima sa ediție din anul 1992.

În fine, secțiunea FocusTeatrul Spaniol cuprinde spectacole propuse de XA Teatre și COMPANIA Anna Confetti. Un atelier de coregrafie și teatru acrobatic va fi susținut de artistul argentinian Nicanor de Elia.

Reamintim că Festivalul Internațional de Artele Spectacolului „Atelier” a creat în ultimii treizeci de ani un cadru instituţionalizat pentru afirmarea formelor noi de expresie artistică, a stimulat spiritul de avangardă în teatrul românesc, a creat o rampă de lansare pentru tinerii artişti interesaţi de experienţele novatoare și a oferit companiilor independente posibilitatea de a-şi prezenta producţiile axate în principal pe înnoirea limbajului teatral.

„Biletele sunt disponibile doar la casierie, începând de marți, 6 iunie.

Prețurile biletelor pentru spectacolele selecționate în secțiunea concurs sunt 25 lei (preț unic), iar la cinci bilete cumpărate, oferim un bilet cadou la unul dintre spectacolele: NU VORBIM DESPRE ASTA, NAUFRAGIAT, DELFINI, PLACEBO, AMADEUS, EROINE sau SCHMURZ.
Biletul cadou se ridică de la casieria Teatrului!

Casieria va fi închisă în perioada 1 – 5 iunie, urmând ca de marți, 6 iunie, să funcționeze după următorul program:
6 iunie – 9 iunie: 14.00 – 17.00
10 iunie – 17 iunie: 16.00 – 22.00” – anunță cei de la Teatru.


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.Lasă un comentariu