Share
Ghiță Danciu, un folkist de mare ORIZONT (’77) (VIDEO)

Ghiță Danciu, un folkist de mare ORIZONT (’77) (VIDEO)

E  ziua de naștere a muzicianului Ghiță Danciu. Fiincă asta este, chiar dacă lumea îl nișează pe zona de folk.  Anul trecut a mai marcat o bornă importantă: 40 de ani de la înființarea grupului ”Orizont ’77”. Brand sub care a continuat să cânte alături de Vali Moldovan. Ei sunt ai noștri, de aici, nu-i vedem numai pe scenă, ci și la o coadă, la o bere, la o cioacă. Poate că astfel se explică faptul că sunt apreciați mai tare în afara județului decât la ei acasă, conform zicalei „nimeni nu-i profet în țara lui”. Dar diferă doar percepția, nu și valoarea.

E ziua  chitaristului cu coadă: chitara i-a rămas, coada a sacrificat-o pe altarul sănătății sale. Non-conformistul Ghiță Danciu se conformează acum terapiei și regimului. Cu detașare și autoironie: ”De ziua mea mă uit la prieteni cum mănâncă și beau”. E ziua unui artist, care tot tânăr a rămas în interiorul său, că doar e născut de Ziua Tineretului.  Rememorați cântecele lui și urați-i ”La mulți ani”. Nu strică dacă adăugați și sănătate.

Și ascultați aceste piese de colecție : una solo  (”Trenuri de fum”) și o alta (”Baladă fulgerată de vânt”) împreună cu colegul și prietenul Vali Moldovan, cărora e obligatoriu să-l adăugăm pe alt maramureșean, Ioan Voicu, autorul versurilor.

Ananei GAGNIUC

La aniversară

LA MULȚI ANI! E ziua de naștere a lui GHIȚĂ DANCIU, folkist cu un mare ORIZONT ('77). Distribuie și urează-i toate cele bune. Mai multe pe https://www.directmm.ro/comunitate/cultura/ghita-danciu-un-folkist-de-mare-orizont-77/

Publiée par Direct MM sur mercredi 2 mai 2018


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


1 Comentariu în această postare

  1. Florin Teodor Mureșan

    Atât de plin, pentru suflet. La mulți ani și multă sănătate Ghiță!

    Răspunde

Lasă un comentariu