Share
Fotograf japonez îndrăgostit de Maramureș; Expoziția ”Maramureș, centrul lumii” va fi vernisată azi la Oradea

Fotograf japonez îndrăgostit de Maramureș; Expoziția ”Maramureș, centrul lumii” va fi vernisată azi la Oradea

Marți, 24 ianuarie, de la ora 16.00, în Oradea va fi vernisată expoziția de artă fotografică ”Maramureș, centrul lumii”. Aceasta va fi găzduită de simezele Galeriei ”Euro Foto Art” din cadrul Muzeului Orașului Oradea.

Vor fi expuse cele 72 de fotografii alb-negru ale reputatului artist fotograf japonez Kosei Miya. Fotografiile au fost realizate în urmă cu câteva decenii, majoritatea pe filme de analog cu ocazia deplasărilor efectuate în minunatele locuri pitorești din Maramureș.

Artistul fotograf s-a născut în anul 1937 în Tokio (Japonia). Fotografiază de 58 de ani, din anul 1965. A aflat prima dată de Maramureș cu totul întâmplător în anul 1965. A călătorit de peste 200 de ori în România (Maramureș). A avut expoziții personale în: Chaillot – Paris (F), Muzeul Etnografic Național Viena (A), Roma (I), Linz (A), Veneția (I), New York (SUA), Auckland – Noua Zeelandă, Milano (I),Tokio (JP) și Sibiu (RO). În Oradea (RO) expune pentru prima dată. Pentru artistul fotograf joponez Maramureșul înseamnă: oamenii locului și toleranța lor, iar fotografia este o dragoste desăvârșită.

Vernisajul expoziției va avea loc în prezența autorului.


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu