Share
Festivalul „Atelier” îmbogățește în aceste zile, peisajul cultural al urbei

Festivalul „Atelier” îmbogățește în aceste zile, peisajul cultural al urbei

Încă din prima zi, ediția cu numărul 30, a Festivalului Internațional de Artele Spectacolului „Atelier” a colorat orașul Baia Mare în culorile bucuriei, artei, culturii și muzicii de calitate. În cele patru zile care au trecut, spectatorii au avut parte de evenimente variate, pe care le vor păstra în suflet, mult timp, de-acum înainte. Ieri, cei prezenți au putut viziona în Sala mare a teatrului, spectacolul „Scufița galactică” în regia Trupei Insectotropics (Spania). A fost o îngemănare de arte, coregrafie, pictură, multimedia. Suprapuneri ingenioase de imagini video și coloane sonore predefinite și un sicron de imagini, mereu noi și irepetabile, transmise de mai multe camere în direct, s-au perindat sub privirile spectatorilor.

Al doilea spectacol al serii a fost Șantier, în regia lui Victor Olăhuț.  Era programat a se juca în Piața Cetății dar vremea capricioasă a stricat planurile organizatorilor. Astfel, piesa s-a mutat pe scena Sălii mari a instituției de cultură. Mașiniștii au făcut minuni într-un interval scurt de timp, pentru a demonta decorul și instalațiile complexe de proiecție și sunet. Aceștia au reușit, tot într-un timp limitat, și reconstrucția gradenelor în altă poziție.

Și astăzi, spectatorii sunt așteptați la cele trei reprezentații: Heaven de Mieko Kawakami, în regia Adinei Lazăr, orele 17.00,  Manifest pentru artă 50+, în regia, coregrafia și scenografia Mariei Hibovschi, orele 20.50 și Partea1.Iubirea, regizat de Pietro Ionescu, începând cu orele 22.00.

 

Lăcrimioara ZOTA


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.Lasă un comentariu