Share
Experiențe multi-senzoriale pentru toate vârstele la Muzeul Judeţean de Artă «Centrul Artistic Baia Mare»

Experiențe multi-senzoriale pentru toate vârstele la Muzeul Judeţean de Artă «Centrul Artistic Baia Mare»

Experiențe multi-senzoriale pentru toate vârstele la Muzeul Judeţean de Artă «Centrul Artistic Baia Mare»

Muzeul Judeţean de Artă «Centrul Artistic Baia Mare» vă invită să vizitați expozițiile alături de familie și prieteni, luând parte la activități interactive și/sau multi-senzoriale. Reprezentanții instituției de cultură spun că au pregătit experiențe pe placul fiecăruia, astfel:

  • Pentru familiile cu copii de 4 – 6 ani au pregătit experiențe multi-senzoriale, pe care Asociaţia Da’DeCe le-a pus în „Trusa de privit în muzeu”. Trusa de privit în muzeu este un kit pedagogic elaborat special pentru Muzeul Județean de Artă «Centrul Artistic Baia Mare» de educatorul muzeal Iulia Iordan și Asociația Da’DeCe (București). Ansamblul de elemente interactive, texturi și activități facilitează vizita celor mici și a însoțitorilor lor – părinți sau bunici – și îi ajută să înțeleagă și rețină semnificația Fenomenului Centrul Artistic Baia Mare. Trusa este disponibilă în trei limbi: română, maghiară (traducător drd. Tímea Ferencz) și engleză (traducător Chuck Hubbard) și poate fi împrumutată gratuit de la casieria muzeului;
  • Vizitatorii aventuroși pot face o plimbare „detectivistică” prin muzeu folosind aplicația Questo și aflând detalii neștiute despre picturi. Questo este o aplicație tip „vânătoare de comori”, care oferă vizitatorilor «Centrului Artistic Baia Mare» posibilitatea parcurgerii unui tur interactiv al expoziției permanente, construit ca un traseu ghidat de indicii și ghicitori. Aplicația poate fi descărcată gratuit din AppStore și Google Play. Aceasta a fost dezvoltată cu ocazia Nopții Muzeelor 2018 de echipa de marketing a instituției, în colaborare cu fondatorii Questo;
  • Pasionații de fotografie pot face o plimbare printre peisaje citadine băimărene, de-a lungul a mai bine de 100 de ani, vizitând expoziția interactivă de pictură și fotografie „Safari Urban”. Aceasta reunește peisaje citadine din colecția Muzeului Județean de Artă «Centrul Artistic Baia Mare», semnate de pictorii care au activat în Baia Mare începând din secolul al XIX-lea, prezentate „în dialog” cu fotografiile echivalentului lor contemporan. Autorii – vânători de peisaje citadine, profesioniști sau doar pasionați – sunt: Bogdan Adrian Deac, Anand Donca, Florian Gherman, Rafaela Grețieș, Cristina Griga, Gabor Gyrmathy, Tudorel Ilie, Anda Marin, Roxana Petrovan, Florentina Popescu, Ryo & Noian, Andreea Teliban.

„Începând de luna aceasta, Muzeul Județean de Artă «Centrul Artistic Baia Mare» pune la dispoziția publicului abonamentele de vizitare în grup a expozițiilor de artă, care conțin șase bilete colective valabile pentru expoziția permanentă sau pentru cele temporare pe parcursul unui an calendaristic. Ele sunt disponibile în două variante: familiale (30 lei) sau pentru elevi și/sau studenți (18 lei). Prețul standard al unui bilet de vizitare (expoziție permanentă + temporară) este de 7 lei/adulți și 3 lei/elevi și studenți la cursuri de zi. Programul de vizitare este de marți până duminică, între orele 10.00 și 17.00, accesul vizitatorilor făcându-se până la ora 16.30”, anunță reprezentanții Muzeului.


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.Lasă un comentariu