Share
Când vom avea un președinte de țară tot atât de patriot cum e noul președinte al Academiei, România va fi o putere a Europei

Când vom avea un președinte de țară tot atât de patriot cum e noul președinte al Academiei, România va fi o putere a Europei

Președinția Academiei Române rămâne în Ardeal. După ce  fostul președinte al celui mai înalt for științific al României, Ioan Valentin Vlad (originar din Maramureș) a plecat la Academia Celestă,  Ioan-Aurel Pop  – propus candidat de secția de Științe Geonomice – a fost ales președinte al Academiei Române. Trei academicieni au candidat astăzi la cea mai înaltă poziție a acestui for: Ioan-Aurel Pop, Victor Voicu – președintele Secției de Științe Medicale a Academiei Române și Bogdan Simionescu – vicepreședintele Academiei Române. Ioan Aurel Pop (63 de ani) s-a impus cu 86 de voturi, detașându-se de Victor Voicu (56 de voturi). Ioan-Aurel Pop este din 2012 rectorul Universității clujene, aflat în prezent la al doilea mandat la conducerea instituției de învățământ superior. Este profesor universitar, doctor în Istorie, membru corespondent al Academiei de Științe, Litere și Arte (Paris) din 1999, membru titular al Academiei Române din 2010 și membru al Academiei Europene de Științe și Artă (Salzburg) din 2013. În 2015, a primit Ordinul Național „Steaua României” în grad de Cavaler.  De altfel, la un for de asemenea anvergură cum e Academia Română, nu se putea merge decât pe principiul meritocrației.

Ioan-Aurel Pop e un ardelean verde și un patriot și mai verde. Când vom avea un președinte de țară atât de patriot cum e noul președinte al Academiei, România va fi o putere a Europei (A. G.).


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.20 Comentarii în această postare

 1. Verdeș ioan

  Câtă naivitate ! Nu președintele face prestigiul unei țări ci poporul care ” a luat cu împrumut țara de la copii și nepoți ” ! Ce se poate spune despre noi când acceptam, și nu de azi , de ieri ,- infractori in fruntea țării , votând cei mai mulți ca niște cizme ! Ce poate face un președinte, oricât de ” patriot ” cu un popor adormit, care se lasă prostit pe față de marii ” P
  atriHoti ” ai neamului ! Chestiile astea cu „patriotismul” sunt răsuflate de mult ! Vorba aia , sunt ei hoți și nemernici, au distrus țara ,dar sunt ” d’ai noștri ” ,” din popor” !

  Răspunde
  • Gagniuc Ananei

   Vă contrazic: patriotismul nu e răsuflat nicăieri în lume. La noi a fost golit de conținut de comuniști, prin utilizare strict propagandistică. Dacă nu-i redăm acestei noțiuni sensul ințial, ne vor călca toți în picioare. Președintele face parte din prestigiul unei țări, dacă ajunge acolo pe merit. Nu totdeauna se întâmplă așa, de aceea sunt președinți (conducători) care rămân în istorie și alții uitați definitiv. Plus că m-am referit la președinte ca un simbol (de țară și de conducător, în general). Ce poate face un președinte? Uitați-vă puțin la Polonia ultimilor ani. Dacă poporul e adormit, el poate fi trezit de oameni de talia președintelui Academiei. Chiar dvs. spuneți că acceptăm infractori în fruntea țării. O fi vina infractorilor? Cu aere de superioritate de genul ”câtă naivitate”, cu plăcerea sadică de a ne lamenta și atât, cu atitudinea asta fatalistă chiar că ne merităm soarta.

   Răspunde
   • Costel Ducescu

    Tonul sforăitor , exemplul cu Polonia si tema dușmanilor din afara si nu a hoților dinlăuntrul tarii , ne spune clar ca sunteti un comunist .

    Răspunde
   • Florinescu

    Ce este atat de bine in Polonia de o dai exemplu??? E plin estul Europei de patrioti, dar foarte rupti in cur. Foarte patrioti dar e plina Europa occidentala de muncitori din estul Europei pentru ca guvernantii lor, foarte patrioti si nationalisti, nu sunt capabili sa asigure o viata digna si prospera cetatenilor in propiile lor tari. Vi se umple gura de cuvinte patriotarde dar nu stiti sa deosebiti un bandit de un om cinstit.

    Răspunde
   • Murariu Ionel

    Imi place !

    Răspunde
  • Noi votam, ei pun Presedinte omul lor! Simplu ca buna ziua! Noi credem ca-i alesul nostru, cand colo este,numitul lor!

   Răspunde
  • ELEONORA TANASESCU

   CORECT.

   Răspunde
  • ELEONORA TANASESCU

   SUNT DE ACORD CU TINE VERDES

   Răspunde
  • Adrian Șurubaru

   Potrivit unor cercetări mai vechi, un om de vază în înstrăinarea Basarabiei, a spus – nu contează cine votează, contează cine numără voturile, așa că plouă-ninge, numărătorii de voturi oricând pot învinge!…

   Răspunde
  • Nu e corect! Un președinte ,,da tonul,, iese in public,însuflețește nu umbla cu fitile și fofarlici.Acuzam un popor ? Adică cum? Tot poporul asta e prost și numai o parte,vocala ,are dreptate?

   Răspunde
 2. Jean Valjean

  Exemplul Poloniei este cel mai bun și nu e deloc răsuflat și nici comunist ! Polonia a fost și rămâne cea mai anticomunistă țară ! Acum un alt timp de comunism se instaurează in Occident, cel mai dur și mai diabolic posibil, comunismul neomarxist multicultural, popoarele occidentale suferă deja și au mii de victime, se promovează o babilonie și un haos generalizat și lumea e ținută în teroare de atentate sângeroase ! De ce !?! Ptr.ca vor cu tot dinadinsul să instaureze o Nouă Ordine Mondială din care cel puțin 80% vom dispărea !!!

  Răspunde
 3. Se pare că imbecilizatii depășesc cu mult oamenii valoroși, cu viziune, oamenii care ar putea salva țara asta a noastră.

  Răspunde
 4. Cand vom avea un Consiliu Judetean si un presedinte al consiliului caruia sa-i pese de viata si bunastarea maramuresenilor,atunci si doar atunci o sa avem si in acest amarat de judet un parc industrial.Umbla o vorba prin targ ca ar fi facut ei un studiu si nu merita.Hai ma baieti,aia din judetul Cluj o fi facut un studiu si le-a iesit ca merita sa faca vreo 7 Tetaromuri,din care doua la Dej.O fi iesit in studiu ca doar dantaiala si excursiile cu Dancus merita?Ce academie,ce patrioti cand noi nu avem oameni in judetul asta sa ne scoata din rahat.Nu le iese cica din studii.Eu sper sa faca odata regionalizarea,sa ne ia clujenii si sa ne demonstreze ca se poate si noi am fost condusi doar de……….(puneti voi academic,cuvantul)

  Răspunde
  • marie a lu ghio

   Noi de prea multa filozofeala nu suntem in stare de nimic.Stau cate 10 intelectuali ratati trei luni si se gandesc cum ar fi ca pe marginea drumului sa se planteze un copac,dar nici unul nu misca un deget in a-l procura,a sapa groapa,a pune copacul si a pune pamant peste radacini sa se prinda.Si uite asa filozofand trece perioada plantarii si vine vara,toamna,iarna.Pe banca aceiasi 10 rumega problema si uite asa trece un an,doi,etc si nimeni nu face nimic.Dar noi avem oameni inteligenti,patrioti.La ce bun daca in urma lor nu ramane mare lucru.Asa e si in politica toti vor sa faca lucruri mari dar ei de fapt nu sunt in stare acasa sa faca nimic,nici macar un lucru marunt,mic.

   Răspunde
 5. Toti desteptii si patriotii care ati comentat ironic, caustic etc, CE AT FACUT VOI ca sa nu mai fie situatia actuala ???

  Răspunde
  • Unii am facut,cat am putut si cata putere am avut.Problema e ca trebuie sa faca cei care au lins clantele electoratului in a le cersii votul si au promis.Nu suntem noi city manageri si nici primari si nici presedinti de consiliu judetean si nici macar consilieri locali sau judeteni.Aia trebuie sa faca,doar e jobul lor pe care l-au dorit si sunt platiti pentru asta.Sau vrei ca angajatul din fabrica,dupa serviciu sa miste lucrurile? Ce sa faca amaratul ca el primeste amenda de la locali si daca isi permite sa faca un strat de petrinjel pe domeniul public sa nu mai vorbesc ca ii trebuie autorizatie si daca vrea sa-si vopseasca gardul.Sau vrei sa repare cetateanul garduletele distruse de vandali sau in urma accidentelor de circulatie? Sau sa planteze el copacei in locul celor uscati? Unii ar face si asta dar vin cei de la Primarie si ii scot ca nu corespund planului de plantare.Ala care o fi existand.Deci daca esti asa destept spune ce puteri are populimea in afara de vot sau de a ridica o hartie de pe strada si a o duce la cos? Vorba unuia,zeci de mii de baimareni si maramureseni vor macar un amarat de parc industrial,asa de samanta sa vada daca ar merge,daca s-ar schimba ceva in viata lor.Ii asculta cineva,nici macar USR-istilor nu le pasa,ca se dau nemanjiti de interesele celorlalti (in a-i proteja pe unii industriasi smecheri in a nu avea concurenta pe forta de munca).O fi bine sa te legi si de apele de mina,dar cum ramane cu restul,munca,bunastarea,ziua de maine.

   Răspunde
  • "Un ardelean hot...destept ca in Miorita"

   Asa se explica de ce patriotismul care a condus Romania 20 de era exclusiv din Ardeal , de la parchete, curti , șefi de poliție și până la sefi de stat si de guvern……nu comunismul este devina si nici cei care si-au vandut pamantul, cladirile istorice , padurile si aurul, este educatia de acasa , mersul topait incolonati la vot sau in piata si MIORITA !???

   Răspunde
 6. George Nicolae

  Prin anii 1970 am avut o colaborare, contract cu IFA si am preparat pentru Ionel Valentin Vlad niste coloranti pentru laseri. Uitasem de el, amândoi eram la inceput, fiind de aceeasi virsta + or – vreo zece zile. Era o fire foarte delicata si totul a decurs fara probleme. El construia niste laseri pe baza de coloranti si a fost surprins sa gaseasca asa ceva in Romania. Laserii au devenit domeniul lui de expertiza la Institutul de Fizica Atomica, iar eu cu drumul meu in chimia organica….Dumnezeu sa-l odihneasca in pace pe Ionel Valentin!

  Răspunde
 7. Anica Enache

  Imi place comentariul dva dle Gagniuc.Felicitari.

  Răspunde

Lasă un comentariu