Share
Au început înscrierile pentru Concursul Internațional Jazz in the Park 2020

Au început înscrierile pentru Concursul Internațional Jazz in the Park 2020

Concursul Internațional Jazz in the Park, ajuns la a VI-a ediție, se va desfășura în perioada 1-3 mai, în Iulius Parc din Cluj-Napoca, punând la bătaie premii în valoare de 8.000 de euro. Se continuă astfel  preocuparea de a descoperi trupe tinere și talentate de jazz, de a le da ocazia să se afirme atât pe scena festivalului Jazz in the Park, cât și pe alte scene europene de jazz. Deja s-a dat startul la înscrieri, care se pot face până în 29 februarie 2020,

În competiția de la Cluj se pot înscrie tineri muzicieni de jazz indiferent de nivelul lor de experiență, de instrumentul la care interpretează sau de naționalitate. Sunt eligibile piese din stilul generic jazz: de la acid jazz, bossa nova sau cool jazz la funk, free, blues, jazz rap, jazz rock, nu jazz, punk jazz sau swing. Membrii trupelor înscrise trebuie să aibă vârsta cuprinsă între 16 și 35 de ani la momentul derulării concursului. Prin excepție, un singur membru al formației poate avea vârsta peste 35 de ani. Pentru a fi selectați și a intra în concurs, artiștii trebuie să completeze online formularul de înscriere, vezi aici. Perioada de aplicații este deschisă până în data de până în data de 29 februarie 2020, mai multe informații despre condițiile de participare putând fi găsite în regulament.

Calendarul desfășurării concursului este:

  • Perioadă de aplicații: 15 ianuarie – 29 februarie 2020
  • Anunțarea rezultatelor preselecției: 5 martie 2020
  • Concerte live în prezența juriului: 2- 3 mai 2020
  • Decernarea premiilor: 3 mai 2020

Premii Secțiunea Open Air

Premiul I: 2.000 euro; Premiul II: 1.000 euro;  Premiul III: 500 euro. La toate  cele trei premii se adaugă câte un contract plătit pentru a cânta, în perioada 25-28 iunie, la Jazz in the Park 2020, pe un onorariu de 500 euro și toate cheltuielile asigurate de organizatori.

Se mai acordă:

  • Premiul pentru cea mai valoroasă compoziție: 200 euro
  • Trei mențiuni pentru cei mai buni muzicieni din concurs: 200 euro fiecare

Concertele din timpul concursului vor avea loc live, în aer liber, în Iulius Parc din Cluj-Napoca, iar un juriu internațional va desemna câștigătorii, ținând cont de următoarele criterii: calitatea interpretării, coeziunea grupului, originalitate și prezență scenică. Accesul publicului la concerte este liber.

 


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu