Share
Academicianul Ion Pop a  primit titlul de Cetățean de Onoare al județului Maramureș

Academicianul Ion Pop a primit titlul de Cetățean de Onoare al județului Maramureș

Vineri, 5 octombrie,  în Sala ”Bogdan Vodă” a Consiliului Județean Maramureș a avut loc ceremonia de decernare a titlului de Cetățean de onoare al județului Maramureș academicianului Ion Pop, profesor universitar, poet, critic și istoric literar, fiu al Maramureșului, născut în comuna Mireșu Mare. Evenimentul a avut loc  pe fundalul a două manifestări culturale: ediția  a XIII-a a Zilelor revistei ”Nord Literar” și a XVII-a ediție a Colocviilor de literatură care au reunit scriitori din Maramureș dar și din județele limitrofe, prezenți la aniversarea celor 15 ani de la apariția revistei Nord Literar (director executiv – Săluc Horvat).

”Este o foarte mare cinste să fiu, începând de azi, prezent în rândurile cetățenilor de onoare din Maramureș. Mulțumesc tuturor celor care au vorbit atât de generos la adresa mea, mulțumesc celor care au ascultat toate aceste elogii. Acest moment rămâne foarte important, iar toate cuvintele spuse aici vor rămâne înscrise pe viață în sufletul meu” – a spus, la final, academicianul Ion Pop.

Reamintim că, în 1 octombrie, Ion Pop a primit și titlul de doctor  honoris causa al Centrului universitar ”Nord” Baia Mare.  Două titluri importante într-o singură săptămână nu e mult, dacă ne raportăm la ceea ce a făcut acad. Ion Pop pentru cultura și educația din România.

 


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu