Share
72 de fotografii ale japonezului Kosei Miya vor fi expuse la Sighet

72 de fotografii ale japonezului Kosei Miya vor fi expuse la Sighet

Vineri, 12 iulie, ora 17.00, pe simezele Muzeului Etnografic al Maramureșului „Francisc Nistor” Sighetu Marmației vor fi expuse 72 de fotografii alb-negru ale reputatului artist fotograf japonez Kosei Miya realizate în urmă cu peste o jumătate de secol, cu ocazia deplasărilor efectuate în Maramureș. Acestea au fost expuse și la începutul anului trecut, la expoziția intitulată ”Maramureș, centrul lumii”, în Galeria „Euro Foto Art”, Centru Expozițional FIAP Oradea – România, din cadrul secției Muzeului Orașului Oradea aparținătoare Muzeului „Țării Crișurilor”.

Expoziția este organizată sub patronajul Ambasadei Japoniei în România, sub auspiciile Federației Internaționale de Artă Fotografică (recunoscută de UNESCO) de către Asociația Internațională „Euro Foto Art” (AIEFA) și Summit Agro Romania în parteneriat cu instituția de cultură din Sighetu Marmației.

Evenimentul reprezintă un omagiu adus artistului japonez cu inimă de maramureșean, ambasadorul spiritual al României în Japonia, vreme de 6 decenii . Fotografiile sunt dedicate truditorilor pământului de pe aceste meleaguri, iubitorilor artei fotografice, precum și Zilei Internaționale a Fotografului.

Lăcrimioara ZOTA


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.Lasă un comentariu