Share
Ziua Psihologului: Suită de evenimente în Maramureș

Ziua Psihologului: Suită de evenimente în Maramureș

În fiecare an, în 27 mai, se sărbătorește Ziua Psihologului. Ca atare, în Maramureș, se vor derula mai multe evenimente caracteristice.

Colegiul Psihologilor din România – Filiala Teritorială Maramureș, organizează, în data de 27 mai, între orele 10:00-20:00, ateliere de dezvoltare personală, de management al stresului la elevii din clase terminale, ateliere care au ca temă prevenția consumului și a dependenței de substanțe, ateliere de art terapie – care se vor face cu diferite clase de copii și adolescenți băimăreni. Accesul este liber publicului larg indiferent de vârstă.

De asemenea, se organizează ședințe de consiliere gratuită având diferite teme de interes, care pot fi alese de participanții care vor dialoga cu diferiți psihologi și psihoterapeuți cu expertize și specializări variate, de la consiliere și suport pentru familii și cadre didicatice – în gestionarea diagnosticului de Autism – la consiliere și suport în diagnosticul demenței, până la consiliere de cuplu și familie, se mai precizează într-o informare a Colegiului Psihologilor Maramureș.

Intrarea este liberă, iar locațiile vor fi:

(1) Biblioteca Județeană „Petre Dulfu” Baia Mare, Bd. Independenței, nr. 48, între orele 10:00-15:00 (unde se vor desfășura activități cu clase de copii și adolescenți, dar accesul este liber indiferent de vârstă);

(2) În Baia Mare, între orele 10:00-18:00, la sediul MindHub, vor avea loc sedințele de consiliere cu publicul larg, unde se poate discuta cu psihologii 1 la 1.

(3) Încheierea celebrării Zilei Psihologului va avea loc de la orele 18:00-20:00, prin Conferința „Conectarea umană, starea de bine și sentimentul de siguranță. Aplicații ale teoriei polivagale pentru sănătatea mintală și psihoemoțională a individului și comunității”, susținută de Psih. Prof.Dr. Viorel Pașca, la sediul MindHub.

Pe de altă parte, în 23.05.2024, orele 13:00-15:00, va avea loc prezentarea „Stres și somatizare”, în cadrul Școlii Gimnaziale „L. Rebreanu” Dragomirești.

În 24.05.2024, orele 09:00-12:00, va fi susținută prezentarea „Motivația, factor decisiv pentru randamentul școlar”, în cadrul Școlii Gimnaziale Ieud. Pentru detalii suplimentare legate de programul evenimentului „Ziua Psihologului 2024”, sunteți rugați să sunați la nr de telefon: 0746739300.

C.Ț.


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.Lasă un comentariu