Share
Ziua Porților Deschise, sărbătorită la Jandarmeria Maramureș

Ziua Porților Deschise, sărbătorită la Jandarmeria Maramureș

Sute de copii au luat cu asalt sediul Jandarmeriei Maramureș, marți, 2 aprilie 2024.

Curtea instituției a devenit neîncăpătoare pentru sutele de copii și tineri care s-au bucurat să fie pentru o zi oaspeții noștri și să participe la Ziua Porților Deschise cu ocazia Zilei Jandarmeriei Române.

Copii de grădiniță sau adolescenți de liceu, părinți, bunici sau profesori, cu toții au fost fascinați de demonstrațiile jandarmilor din cadrul Echipei de Acțiuni Speciale ale Jandarmeriei Maramureș care au simulat prinderea unui infractor folosind câinii de serviciu și tehnica din dotare.

Între preferințele copiilor s-au numărat și tehnicile de autoapărare prezentate de colegii noștri, campioni la Judo, care le-au arătat celor mici importanța rapiditatii, a preciziei și a disciplinei în luptă. Dar punctul de interes l-au reprezentat cei trei câini de serviciu: Edan, Ebay și Far, care au făcut un adevărat spectacol din prinderea ”infractorilor”, dar și un exemplu de disciplină și respect față de conductorii lor.

Jandarmii maramureșeni s-au declarat extrem de încântați de numărul mare de elevi veniți în vizită, în ciuda vremii ploioase și dau asigurări că vor mai organiza astfel de activități și cu alte ocazii.

C.Ț.


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu