Share
Ziua în amiaza mare: În Baia Mare, o mașină furată, fix în mijlocul zilei. Făptașul era beat criță când a fost prins. El a și fost arestat!

Ziua în amiaza mare: În Baia Mare, o mașină furată, fix în mijlocul zilei. Făptașul era beat criță când a fost prins. El a și fost arestat!

Ziua în amiaza mare! În Baia Mare, o mașină furată, fix în mijlocul zilei. Întâmplarea a avut loc la începutul lunii august.

Foarte important de precizat este și faptul că autorul infracțiunii era beat criță când a fost prins de oamenii legii din Baia Mare.

Procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Baia Mare au dispus la data de 04.08.2021 punerea în mişcare a acţiunii penale împotriva inculpatului M.T. pentru săvârşirea infracţiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere, prev. de art. 335 alin. 1 Cod penal, conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului, prev. de art. 336 alin. 1 Cod penal şi furt în scop de folosinţă, prev. de art. 230 alin. 1 Cod penal raportat la art. 228 alin. 1, art. 229 alin. 1 lit. d Cod penal totul cu aplicarea art. 38 alin. 1 şi 2 Cod penal.

La data de 03.08.2021 faţă de inculpat a fost luată măsura reţinerii pe o durată de 24 de ore. Probatoriul administrat în cauză a relevat faptul că în data de 02.08.2021, în jurul orei 14:00, inculpatul M.T. a sustras în scop de folosinţă şi prin folosirea fără drept a unei chei adevărate un autoturism, pe care l-a condus pe raza municipiului Baia Mare (str. Transilvaniei) fără a deţine permis de conducere şi având în sânge o îmbibaţie alcoolică peste limita legală (2,52 g/l alcool pur în sânge). Cu ocazia deplasării a produs un accident de circulaţie soldat cu pagube materiale.

La data de 04.08.2021 dosarul a fost înaintat instanţei cu propunere de arestare preventivă a inculpatului M.T. pentru 30 de zile, cerere admisă de judecătorul de drepturi şi libertăţi de la Judecătoria Baia Mare. Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală având ca scop crearea cadrului procesual de administrate a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie, arată reprezentanții Parchetului de pe lângă Judecătoria Baia Mare.

C.Ț.


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.Lasă un comentariu