Share
Zile de toamnă autentică: În regiunea Maramureș, informare meteorologică de vreme rece valabilă până mâine. Ninsori, lapovițe, la înălțime!

Zile de toamnă autentică: În regiunea Maramureș, informare meteorologică de vreme rece valabilă până mâine. Ninsori, lapovițe, la înălțime!

Zile de toamnă autentică! În regiunea Maramureș, informare meteorologică de vreme rece valabilă până mâine. Ninsori, lapovițe, la înălțime!

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o informare de specialitate, valabilă în intervalul 22 septembrie, ora 10:00 – 23 septembrie, ora 10:00
Fenomene vizate: la altitudini de peste 1700 m ninsori și lapoviță; vreme deosebit de rece; intensificări ale vântului

În intervalul menționat la munte, în general la altitudini mai mari de 1700 m, vor fi precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare moderate cantitativ, în special pe crestele Carpaților Meridionali (10…15 l/mp), unde pe arii restrânse se va depune strat de zăpadă. Vremea se va menţine deosebit de rece în toată țara, iar în timpul nopții în depresiunile intramontane și în dealurile subcarpatice din sud vor fi temperaturi minime de 0…3 grade, favorizând izolat producerea brumei.

Temporar, vântul va avea intensificări în regiunile estice, sud-estice și în extremitatea de sud-vest, cu viteze de 40…50 km/h, iarîn zona montană înaltă, de peste 60 km/h. Notă: Joi și vineri (23 și 24 septembrie) vremea se va menține deosebit de rece în cea mai mare parte a țării. Vântul se va intensifica în majoritatea regiunilor, iar la munte va sufla tare, arată informarea emisă de specialiștii în domeniu. În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie arată că va actualiza prezentul mesaj.

Însă nu trebuie să ne precipităm! Vremea se va mai menține friguroasă câteva zile, după care se va mai încălzi puțin, nu mult, dar cât să se apropie de normalul termic al perioadei. Vom ajunge iarăși la maxime de la 9-13 la 19-22 grade și minime de la 7 la 9-13 grade. În plus, din mai mult noros, cerul va redeveni variabil și chiar mai mult senin în apropierea weekendului.

C.Ț.


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.Lasă un comentariu