Share
Zelenski: Atacul rusesc de lângă Odesa a fost un „act de teroare al Rusiei”

Zelenski: Atacul rusesc de lângă Odesa a fost un „act de teroare al Rusiei”

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a spus vineri că tirurile ruseşti cu rachete asupra unei clădiri civile, arată digi24.ro, din regiunea Odesa nu a fost un accident, ci un „act de teroare al Rusiei”.

Acesta este îndreptat împotriva oraşelor şi satelor ucrainene și împotriva poporului ucrainean. În timpul nopţii, trei rachete ruseşti au lovit o clădire de locuinţe şi un sanatoriu aflate la circa 40 km sud-vest de portul Odesa.

Potrivit apărării antiaeriene, cel puţin 21 de persoane au fost ucise şi 39 rănite. Store s-a deplasat în Ucraina direct de la summitul NATO de la Madrid, a relatat agenţia norvegiană de ştiri NTB, conform presei internaționale.

Înainte de întâlnirea cu Zelenski, premierul norvegian a vizitat regiunea Cernihov, după care a anunţat un sprijin financiar de un miliard de euro în anii 2022 şi 2023. Banii vor fi folosiţi pentru ajutor umanitar, reconstrucţie, dar şi pentru armament. Premierul norvegian a spus că este un mod de a sprijini lupta ucrainenilor pentru libertate, mai arată sursa citată în acest articol.


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu