Share
Weekendul de sport maramureșean:Minaur Baia Mare a câștigat partida la handbal feminin. Victorie și la băieți dar și la fotbal! Iar Șomcuta doar un egal acasă!

Weekendul de sport maramureșean:Minaur Baia Mare a câștigat partida la handbal feminin. Victorie și la băieți dar și la fotbal! Iar Șomcuta doar un egal acasă!

Weekendul de sport maramureșean:Minaur Baia Mare a câștigat partida la handbal feminin. Victorie și la băieți dar și la fotbal! Iar Șomcuta doar un egal acasă!

Sâmbătă, Sala Polivalentă din Craiova, a fost gazda partidei dintre SCM Craiova și CS Minaur Baia Mare, din cadrul etapei a 6-a din Liga Florilor MOL. Un meci extrem de interesant și extrem de greu pentru echipa noastră, aflată la a doua deplasare consecutivă. |nsă, precum s-a descurcat excelent la Zalău, la fel s-a întâmplat și la Craiova, chiar dacă am tremurat până în ultima secundă de joc, arată csminaur.ro.

Fetele antrenate de Fotonea și Apostu au intrat bine în meci, s-au apărat la fel de bine și au marcat de fiecare dată când au avut ocazia, astfel că am condus încă din start, punând și un ecart oarecum liniștitor: 2-5 (9), 7-9 (15), 9-12 (22), 11-16 (28), pentru ca la cabine să se intre cu 12-16. Imediat după reluare ducem scorul la 12-18 (34) și se părea că vom avea liniște. N-a fost așa, pentru că în următoarele cinci minute Craiova a venit la 18-19 (40). După ce a pierdut avantajul, Minaur revine la cârma jocului și duce scorul la 19-24 (45). De aici ratăm din toate pozițiile, inclusiv două aruncări de la 7m. Scorul se strânge din nou și finalul este incandescent.

Șelaru înscrie de pe pivot: 24-24 (55.15), apoi Laslo înscrie din zonă centrală: 24-25 (55.44). Gol marcat de Bak din inter stânga: 25-25 (56.28). Oana Borș înscrie de pe extremă dreaptă: 25-26 (57.23), apoi Colac punctează și ea din extremă: 26-26 (57.55). Coechipierele o simt în mână pe Oana Borș, iar tânăra noastră jucătoare (va împlini luna viitoare 18 ani) reușește să înscrie din nou: 26-27 (58.52). Din nou egal după golul marcat de Țicu: 27-27 (59.12). 48 de secunde cu atac și apărare la disperare. Laslo scoate un 7m, dar cine-l bate? Ratasem deja 3. Burlachenko ia mingea în mână și o trimite în poartă: 27-28. Mai sunt fix 6 secunde de joc și antrenorul gazdelor cere timp de odihnă. E clar că nu putem pierde meciul, dar să vedem dacă scoatem trei puncte sau nu. Se face o schemă pentru Țicu, această este blocată la 9m, fără a putea arunca la poartă și Minaur câștigă în deplasarea de la Craiova. O victorie mare, care ne arată ca Minaur va conta și în acest sezon în partea de sus a clasamentului, mai arată csminaur.ro. Trebuie să o remarcăm pe Cristina Enache, care a avut în poarta Băii Mari 14 intervenții, respectiv pe jucătoarele care au înscris cele mai multe goluri: Cristina Laslo 7 (unul din 7m), Ana Maria Tănasie 6 (unul din 7m), Oana Borș 5. De remarcat și căpitanul echipei noastre, Yaroslava Burlachenko, cea care a înscris 3 goluri, iar al treilea fiind decisiv în obținerea celor 3 puncte. În clasament conduce Rapid București, cu 15 puncte, urmată de CSM București, Gloria Buzău și SCM Râmnicu Vâlcea, cu câte 13 puncte, după care vine CS Minaur Baia Mare, cu 12 puncte. În etapa a 7-a, CS Minaur Baia Mare primește vizita echipei Știința București, care până acum nu a obținut niciun punct. Meciul va avea loc sâmbătă, 30 octombrie.

Trecem la handbal masculin! Sâmbătă, Sala Polivalentă “Lascăr Pană” a fost gazda partidei de handbal masculin dintre CS Minaur și Hapoel SP Ashdod HC din Israel, manșa retur din turul al doilea al EHF European Cup. După ce s-au impus cu 35-32 în primul joc, băimărenii l-au câștigat și pe cel de-al doilea, 33-29, astfel că au obținut calificare în turul III al competiției, arată csminaur.ro. Meciul al doilea a fost, parcă puțin mai bun decât primul, asta și pentru că cele doiă echipe au ajuns să se cunoască și să-și ia măsurile necesare. Minaur a început excelent, cu trei goluri consecutive, pentru că până în min. 7 israelienii să egaleze la 3. Am mai înregistrat apoi câteva egaluri, după care Minaur s-a desprins: 9-11 (20). Am avut apoi doi oameni eliminați, dar ne-am descurcat bine, reușins un 2-2 în acest interval de timp. Am avut și trei goluri, dar la pauză s-a intrat cu 16-18. Aspectul jocului nu s-a schimbat prea mult după reluare, cele două echipe reușind să se descurce foarte bine în faza de atac și în acest meci având o medie mai mare de un gol pe minut. Minaur a condus mai tot timpul, Hapoel reușind să egaleze la 20 (36), după trei goluri în două minute, cât am avut iar doi oameni mai puțin pe teren.

În cele din urmă, Minaur s-a impus cu 33-29 și merge mai departe. Sunt de remarcat portarul Barna Buzogany, cu 9 intervenții, respectiv jucătorii aflați în topul marcatorilor celor mai multe goluri pentru echipa noastră: Milan Kotrc 9 (3 din 7m), Andrei Buzle 6, Tomas Cip 6, Stevan Vujovic 5 goluri.

Trecem acum la fotbal, etapa a 9-a din Seria 10 a Ligii 3! Progresul Șomcuta Mare a făcut egal pe teren propriu cu colega de clasament, CSM Satu Mare. În urma acestei remize albe, Progresul Șomcuta Mare încheie turul pe locul 8, cu 6 puncte din 9 partide, mai sus cu un loc de CSM Satu Mare. Sâmbătă, pe terenul din Recea, CS Minaur a învins cu 3-0 pe CFR 2 Cluj, în ultima etapă a turului din Liga 3, seria a 10-a. Băimărenii s-au impus cu 3-0 și au revenit pe primul loc în serie, profitând de eșecul pe teren propriu al celor de la Lotus Băile Felix, care conducerea la golaveraj înaintea acestei runde. Întrecerea din serie nu s-a încheiat acum, urmând să se dispute câteva meciuri din retur. Până atunci însă, vom avea meciul din optimile Cupei României, cu Universitatea Craiova, deținătoarea trofeului (miercuri, ora 18.00, stadionul “Viorel Mateianu”). Minaur a dominat partida cu tinereii clujeni, reușind să se impună meritat. Ciprian Stanciu a deschis scorul pentru echipă noastră în min. 29 și tot al la majorat la două minute după pauză, min. 47. Băimărenii și-au conservat rezultatul, iar în minutele de prelungire, mai exact min. 90+3, au izbutit să înscrie și al treilea gol, prin Adrian Micaș, mai arată csminaur.ro. Așadar, CS Minaur Baia Mare încheie turul pe prima poziție a seriei, cu 22 puncte din 9 partide, cu 3 mai multe decât principala sa urmăritoare, Lotul Băile Felix, care a bifat 19 puncte. Așadar am avut parte de un weekend foarte bun pentru sportul maramureșean, cu victorii aproape pe linie, atât la handbal cât și la fotbal. La fotbal urmează partida din Cupa României, în care CS Minaur Baia Mare va înfrunta deținătoarea titlului, respectiv Universitatea Craiova. Partida a fost programată pentru miercuri, 27 octombrie, începând cu ora 18.00. În plus, vor mai urma câteva din meciurile din retur, mai exact șase la număr, ultima din acest an calendaristic urmând să se dispute în data de 4 decembrie. Apoi va veni o pauză până pe 12 martie, atunci când va fi programată etapa cu numărul 16.

C.Ț.

Lasă un comentariu