Share
Toaletele din curte și fosele septice, interzise prin lege

Toaletele din curte și fosele septice, interzise prin lege

Un nou sprijin oferit de stat pentru zeci de mii de cetățeni care stau la casă, urmează să fie oferit. Este vorba de vouchere care se acordă prin programul „Prima conectare”, la rețelele de apă și canalizare. Prin acest proiect, 34.000 de gospodării vor beneficia de branșamentele de apă și canal. „Prima conectare” are scopul de a sprijini familiile și persoanele cu venituri reduse pentru plata cheltuielilor de branșare/racordare la sistemul public de alimentare cu apă și/sau de canalizare.

Banii nu pot fi ceruți direct de persoanele interesate, ci acestea se pot adresa operatorului de servicii de utilități publice care operează în localitatea de domiciliu.

Persoanele cu venituri sub 1700 de lei net/membru de familie, care stau la casă, vor beneficia de o finanțare acordată de AFM de 1.900 de euro pentru fiecare gospodărie pentru branșamentul de apă și canal.

Imobilul (terenul) pe care se vor face lucrările de branșare/ racordare trebuie să îndeplinească cumulativ următoarele condiții:

– să fie liber de orice sarcini sau interdicții ce afectează implementarea proiectului, cu excepția cazului în care este afectat de o ipotecă imobiliară;

– să nu facă obiectul unor litigii având ca obiect dreptul invocat de către solicitant pentru realizarea proiectului, aflate în curs de soluționare la instanțele judecătorești;

– să nu facă obiectul revendicărilor potrivit unor legi speciale în materie sau dreptului comun.

Datele Eurostat arată că în România sunt 8,89 milioane de locuinţe, dintre care 3,98 milioane sunt în mediul rural. Dintre acestea, 2,9 milioane au acces la o reţea de canalizare, însă doar 2,2 milioane sunt branşate. Deci aproape 1,8 milioane de locuinţe (în care locuieşte 29,7% din populaţia României) au în continuare WC-ul în fundul curţii.

Lăcrimioara ZOTA

 


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu