Share
Vreme bună, dar în răcire, cu valori termice apropiate de normalul perioadei, în Maramureș

Vreme bună, dar în răcire, cu valori termice apropiate de normalul perioadei, în Maramureș

După câteva zile calde, dar cu ploi, ne așteaptă o răcorire a vremii în Maramureș și, de altfel, în toată țara. Cu toate că valorile termice vor fi în scădere, vremea va fi bună în regiunea noastră.

Agenția Națională de Meteorologie (ANM) a emis o informare meteorologică (ce nu influențează în mod direct județul nostru), valabilă în intervalul 14 martie, ora 18.00 – 16 martie, ora 10.00. Fenomenele vizate sunt intensificări ale vântului, răcire accentuată, precipitații mixte.

În intervalul menționat vântul va avea intensificări temporare la munte, în sudul Moldovei și al Banatului, în Dobrogea, Muntenia și în cea mai mare parte a Olteniei, cu viteze la rafală de 50-70 km/h. În noaptea de sâmbătă spre duminică (14/15 martie) și în prima parte a zilei de duminică, aria precipitațiilor va cuprinde regiunile sudice și sud-vestice. Vor fi ploi, care se vor transforma local în lapoviță și ninsoare. Cantităţile de apă vor depăşi, izolat, 10-15 l/mp.

Valorile termice vor fi în scădere accentuată, iar vremea va deveni mai rece decât în mod obişnuit la această dată. În noaptea de duminică spre luni (15/16 martie) se vor înregistra temperaturi predominant negative şi se va produce brumă, iar în estul Transilvaniei minimele vor coborî sub limita gerului. Intensificări ale vântului vor fi în noaptea de vineri spre sâmbătă (13/14 martie) în Carpații Meridionali și Carpații de Curbură, cu rafale de 70-100 km/h, iar la viteze mai reduse și în sud-estul teritoriului. Vremea se va menține rece, mai ales în timpul nopților și dimineților de la începutul săptămânii viitoare și local se va produce brumă.

În Maramureș, sâmbătă, maximele vor ajunge către 7-9 grade (apropiate de mediile multianuale). După o dimineață cu ceață, cerul va deveni variabil, după care va deveni, treptat, mai mult senin. Noaptea, minimele vor coborî sub pragul de îngheț, cu valori de până la -7 grade în zonele înalte. Ziua de duminică va veni cu maxime termice de până la 7-9 grade și cer mai mult senin. Noaptea de duminică spre luni va aduce minime similare cu cele din noaptea anterioară. Începutul săptămânii viitoare va veni cu o vreme bună, maxime de 9-13 grade și cer mai mult senin.

C.Ț.

Lasă un comentariu