Share
Vreme capricioasă în Maramureș: În regiunea noastră, avertizări meteorologice noi, de instabilitate atmosferică, timp de două zile la rând!

Vreme capricioasă în Maramureș: În regiunea noastră, avertizări meteorologice noi, de instabilitate atmosferică, timp de două zile la rând!

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a actualizat avertizările specializate pentru țară și regiunea în care ne aflăm. Vom mai avea parte de furtuni trecătoare, atât azi cât și mâine în MM.

În general vremea va fi călduroasă, însă nu caniculară, cu disconfort termic în unele zone. Cu toate acestea azi nu va fi cod galben de caniculă în județul Maramureș, dar în regiunea meteorologică Maramureș da, întrucât județul Satu Mare se va afla sub incidența sa.

Cu toate acestea, județul Maramureș se va afla astăzi sub incidența unui alt cod galben, însă de instabilitate atmosferică temporar accentuată. Acesta va fi valabil în cea de-a doua parte a zilei, începând cu orele amiezii. Furtunile vor fi trecătoare, în funcție de zonă, așadar azi vom avea atât vreme caldă cât și averse. Mâine va fi mai răcoare decât azi, dar tot cu furtuni trecătoare.

Maximele zilei de astăzi vor fi de la 27-29 la 34 grade, resimțite de la 31-34 la 37-39 grade și minime de la 9-13 la 19 grade, resimțite de la 9-13 la 19 grade. Marți, maximele zilei vor fi de la 22 la 27-29 grade, resimțite de la 27-29 la 31 grade și minime de la 9-13 la 19 grade, resimțite de la 9-13 la 19 grade. Ulterior vremea se va răcori semnificativ, urmând să avem maxime de la 19-22 la 25 grade și minime de la 7 la 9-13 grade. Vom reveni cu amănunte despre acest lucru însă până atunci redăm avertizările meteorologice, menționând că ar putea fi emise și avertizări hidrologice dacă situația o va impune.

AVERTIZĂRI METEOROLOGICE

COD GALBEN

Fenomene vizate: instabilitate atmosferică temporar accentuată
Interval de valabilitate: 16 august, ora 12:00 – 16 august, ora 22:00

În intervalul menționat, în zona Carpaților Orientali, Maramureș și în nordul Moldovei vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin averse care vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și grindină. Cantitățile de apă vor depăși pe alocuri 25…40 l/mp.

COD GALBEN

Fenomene vizate: instabilitate atmosferică temporar accentuată
Interval de valabilitate: 17 august, ora 10:00 – 18 august, ora 10:00

În intervalul menționat vor fi perioade în care instabilitatea atmosferică va fi accentuată și se va manifesta prin intensificări ale vântului cu viteze, în general, de 60…80 km/h, pe alocuri vijelii, frecvente descărcări electrice, averse torențiale și grindină.
Aceste fenomene se vor semnala pe parcursul zilei de marți (17 august) în regiunile vestice, centrale și nordice, iar în noaptea de marți spre miercuri (17/18 august) îndeosebi în Transilvania, cea mai mare parte a Moldovei și local în Oltenia și nord-vestul Munteniei.
În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 25…40 l/mp și izolat 50…60 l/mp.

Notă: Miercuri (18 august) instabilitatea atmosferică va fi accentuată în regiunile sudice, centrale și estice, iar temperaturile vor scădea în toată țara.

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie a actualizat faptul că va actualiza prezentele mesaje.

C.Ț.


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.Lasă un comentariu