Share
Vizită arhierească în Plopiș: Casa Memorială „Jus­tinian Chira” va fi inaugurată anul viitor, când se vor împlini 100 de ani de la nașterea ÎPS Justinian

Vizită arhierească în Plopiș: Casa Memorială „Jus­tinian Chira” va fi inaugurată anul viitor, când se vor împlini 100 de ani de la nașterea ÎPS Justinian

În după-amiaza zilei de joi, 29 octombrie, Preasfințitul Părinte Iustin, Episcopul Maramureșului și Sătmarului, împreună cu Preasfințitul Părinte Timotei Sătmăreanul, Arhiereu vicar, au efectuat o vizită arhierească în localitatea Plopiș, satul natal al Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Justinian Chira, pentru a observa stadiul lucrărilor de restaurare care au loc la viitoarea Casa Memorială „Justinian Chira”.

La începutul acestei luni, Fundația „Arhiepiscopul Justinian”, al cărei președinte executiv este Pr. Mihai Tira, cu binecuvântarea Prea­sfințitului Părinte Iustin, a inițiat și demarat un pro­iect de recuperare și răscum­părare a casei părintești a Arhiepiscopului Justi­nian Chira, cu scopul de a o transforma în Casa Me­morială „Jus­­tinian Chira”, deoarece după ple­carea din lumea aceasta a părinților Arhiepiscopului Justinian (1949 – moare mama Maria Chira) casa sa părintească a fost dată, de către surorile acestuia, unei familii din localitatea Șurdești.

Casa Memorială „Justinian Chira” va intra, astfel, în patrimonial cultural naţional. Acest obiectiv va fi un punct de reper pentru ceea ce a însemnat Arhie­piscopul Justinian, satul românesc de altădată, precum şi valorile cultural-religioase, conservate şi promovate, Casa Memorială „Jus­tinian Chira” intrând în circuitul turistic al Maramureşului.

Casa Memorială „Jus­tinian Chira” care este amplasată lângă noua biserică a Parohiei Plopiș, va fi inaugurată anul viitor, când se vor împlini 100 de ani de la nașterea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Justinian, informează Arhid. Adrian Dobreanu, Responsabil Comunicații Media-online.


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu