Share
Viscol în toată regula: În județul Maramureș atenționare meteorologică de ninsori viscolite valabilă astăzi până sâmbătă. Atenție, șoferi, strat de zăpadă nou!

Viscol în toată regula: În județul Maramureș atenționare meteorologică de ninsori viscolite valabilă astăzi până sâmbătă. Atenție, șoferi, strat de zăpadă nou!

Viscol în toată regula: În județul Maramureș atenționare meteorologică de ninsori viscolite valabilă astăzi până sâmbătă. Atenție, șoferi, strat de zăpadă nou!

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o atenționare de specialitate de tip cod galben valabilă în intervalul 28 ianuarie, ora 10.00 – 29 ianuarie, ora 08.00. Fenomene vizate: viscol. Zone afectate: la munte, la altitudini de peste 1700 m.

În intervalul menționat, la munte, în special la altitudini de peste 1700 m, vântul va avea intensificări, cu rafale ce vor depăși 80…100 km/h, va fi viscol, zăpada troienită și vizibilitatea redusă. Notă: Vineri (28 ianuarie), pe arii restrânse, intensificări ale vântului vor fi și în zonele mai joase de relief din Transilvania și Oltenia, cu viteze de 45…55 km/h. Așadar vor fi și ninsori însemnate cantitativ pe arii extinse și în zonele joase de relief. Începând din noaptea de sâmbătă spre duminică (29/30 ianuarie), vântul va avea intensificări în cea mai mare parte a țării, dar îndeosebi la munte, unde va fi viscol.

În prezent ninsorile abundente cad pe arii extinse, Maramureșul fiind una dintre regiunile țării în care cantitatea de precipitații căzută este cea mai consistentă. În municipiul Baia Mare, dar și pe principalele șosele ale județului, carosabilul este acoperit cu zăpadă. Din cauza acestui fapt, s-au produs și tamponări, așa cum s-a întâmplat, spre exemplu, pe bulevardul Decebal. Iar în teritoriu au fost autovehicule ajunse în șanț. Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că pe DN 1C Baia Mare-Dej, la intrare în localitatea Recea, un utilaj de deszăpezire a ieșit în afara carosabilului, nefiind persoane rănite. Circulația rutieră se desfășoară alternativ, pe 1 fir, fiind valori ridicate de trafic. Au fost semnalate porțiuni cu polei în zonă. Se estimează reluarea normală a circulației în 30-45 de minute. Pe DN1C Baia Mare – Seini, o cisternă a ajuns în șanț. Pe DN1C Baia Mare – Dej, un autobuz cu călători a ajuns în șanț. Din fericire, nu s-au înregistrat victime în niciunul dintre cele trei cazuri. Ar mai fi de spus faptul că din nou s-a intervenit cu greutate pentru deszăpezire, fapt care a încins spiritele în trafic, însă și cantitatea de zăpadă căzută a fost una consistentă. Dar asta nu scuză lipsa de intervenție a responsabililor, care s-ar putea trezi iar cu sancțiuni.

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie arată că va actualiza prezentul mesaj al atenționării meteorologice emise astăzi în dimineața zilei de sâmbătă (29 ianuarie). Cu siguranță va fi emisă o atenționare și pentru noaptea de 29 către 30 ianuarie și ziua de 30 ianuarie, atunci când se așteaptă ninsori însemnate cantitativ, poate chiar mai însemnate cantitativ decât astăzi. Vom reveni cu amănunte!

C.Ț.


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu