Share
Vine iarna peste noi: În toată aria montană maramureșeană va fi avertizare meteorologică valabilă în orele următoare. Vezi și ce spune ANM!

Vine iarna peste noi: În toată aria montană maramureșeană va fi avertizare meteorologică valabilă în orele următoare. Vezi și ce spune ANM!

Vine iarna peste noi! În toată aria montană maramureșeană va fi avertizare meteorologică valabilă în orele următoare. Vezi și ce spune ANM!

Administrația Națională de Meteorolgie (ANM) a emis o informare de specialitate dar și o atenționare de specialitate de tip cod galben. Iată ce spun specialiștii!

Informarea meteorologică va fi valabilă în intervalul 29 noiembrie, ora 10.00 – 30 noiembrie, ora 20.00. Fenomene vizate: intensificări temporare ale vântului. Local și temporar, în intervalul menționat, vor fi intensificări ale vântului la munte, mai ales la altitudini mari, precum și în regiunile sud-estice, iar în cursul zilei de marți (30 noiembrie) și în sud-vestul teritoriului. Se vor înregistra rafale în general de 50…70 km/h, iar pe crestele Carpaților Meridionali începând din dimineața zilei de marți (30 noiembrie) de peste 80…100 km/h și temporar va ninge.

Atenționarea meteorologică va fi de cod galben. Acesta va fi valabil în intervalul 29 noiembrie, ora 14.00 – 30 noiembrie, ora 03.00. Fenomene și zone vizate: intensificări ale vântului la altitudini de peste 1700 m în Carpații Orientali În intervalul menționat, în Carpații Orientali, la altitudini de peste 1700 m, rafalele vor depăși 80…90 km/h și pe alocuri va ninge viscolit. În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie aratăp că va actualiza prezentul mesaj. În Maramureș, vom avea și ceață pe arii extinse dar și precipitații pe arii extinse. Acestea vor fi sub formă de ploaie cu precădere în zonele joase și de lapovițe și ninsoare în zonele montane înalte. Apoi, în a doua parte a zilei de 30 noiembrie vom avea ninsori și în zonele joase..

C.Ț.


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.Lasă un comentariu