Share
Videoconferință: Primăriile din Maramureș, atenționate să igienizeze cursurile de apă

Videoconferință: Primăriile din Maramureș, atenționate să igienizeze cursurile de apă

Zilele trecute, ministrul Apelor și Pădurilor, Costel Alexe, alături de directorul general al Administrației Naționale „Apele Române” (ANAR), Ervin Molnar, însoțit și de directorii generali adjuncți ANAR, Marius Postelnicescu și Flaviu Radu, a convocat o videoconferință cu directorii Administrațiilor Bazinale de Apă (ABA). La aceasta a participat Ioana Diaconescu, directorul ABA Someș-Tisa (ABAST).

Principala prioritate a acestei ședințe a fost o informare cu privire la stadiul implementării de către ABA-uri a contractelor de asistență tehnică pentru pregătirea proiectelor care vor fi finanțate din fonduri europene, prin Programul Operațional Infrastructură Mare, Axa prioritară 5.

Totodată, s-a pus pus în discuție ca angajații din cadrul ABA-urilor să-și desfășoare activitatea în condiții de maximă siguranță având în vedere contextul răspândirii noului Coronavirus (Covid – 19). În contextul actual, necesitatea unei igiene stricte este o modalitate simplă și eficientă de a rămâne sănătoși.

De asemenea, s-a pus în vedere ca ABA-urile în conformitate cu prevederile legale în vigoare, să atenționeze autoritățile publice locale care sunt direct responsabile de gestionarea regimului deșeurilor, în arealul pe care îl administrează, să igienizeze cursurile de apă. Așadar, reglementarea este valabilă și ABAST (unde intră și Maramureșul).

„Subliniem faptul că instituția noastră nu are ca obiect de activitate colectarea deșeurilor de pe maluri și din cursurile de apă, ci întreținerea albiilor și a malurilor acestora. Astfel, prin programul anual de gospodărire a apelor, pe lângă lucrări de decolmatare, reprofilări de albii și terasamente, se întreprind acțiuni de cosire și defrișare a suprafețelor acoperite cu vegetație și degajarea terenurilor de vegetația cosită. Această perioadă dificilă ne reamintește importanța resurselor naturale în viețile noastre, indiferent de statutul social, economic sau cultural” – a declarat Cristina Vădan, purtătorul de cuvânt al ABAST.

DirectMM.ro

 


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu