Share
Vești bune pentru Maramureș! Călin Bota: „Se va semna contractul de execuție pentru conducta de transport gaze naturale pe direcția Sighetu Marmației – Borșa!”

Vești bune pentru Maramureș! Călin Bota: „Se va semna contractul de execuție pentru conducta de transport gaze naturale pe direcția Sighetu Marmației – Borșa!”

Vești bune pentru Maramureș! În curând va fi semnat contractul de execuție pentru conducta de gaz din Maramureșul Istoric. Anunțul a fost făcut de Călin Bota, deputat de Maramureș, care a participat la o întâlnire de lucru care a avut loc zilele trecute la Asuaju de Sus.

La eveniment au participat directorul general Transgaz, Ion Sterian, președintele ANRE, Dumitru Chiriță, vicepreședintele ANRE, Mircea Man, dar și primarii din Asuaju de Sus, Bicaz, Oarța de Jos, Ariniș, Băița de sub Codru, Mireșu Mare. Tema principală a discuției a fost extinderea magistralei de alimentare cu gaze naturale de la Sălsig până la Oarța de Sus.

„Alături de colegul meu, deputatul Florin Alexe, am discutat adesea cu oamenii despre nevoie extinderii rețelei de alimentare cu gaze naturale. Acum trecem de la discuții la fapte și am încredere că în urma întâlnirii de lucru avute cu reprezentanții Asociației de Dezvoltare Comunitară Țara Codrului, conducerile Transgaz și ANRE vor demara procedurile pentru extinderea magistralei de gaze din Țara Codrului, astfel încât să conectăm cât mai mulți locuitori ai zonei la rețeaua de alimentare cu gaze naturale”, a explicat Călin Bota.

Iată și vestea bună pentru maramureșenii din Maramureșul Istoric! „Săptămâna viitoare se va semna contractul de execuție pentru conducta de transport gaze naturale pe direcția Sighetu Marmației – Vișeu de Sus – Borșa, un proiect declarat în 2020 de importanță națională de către guvernul PNL. Prin realizarea conductei Sighetu Marmației – Vișeul de Sus – Borșa, se creează premisa interconectării sistemului de transport gaze naturale din partea de Nord – Vest a țării (zona de consum Maramureș), cu sistemul de transport gaze naturale din partea de Nord – Est (zona de consum Câmpulung Moldovenesc – Vatra Dornei), în consecință se asigură alimentarea cu gaze pentru fiecare zonă din două direcții. Dezvoltăm Maramureșul prin acțiuni concrete și prin proiecte care aduc o viață mai bună pentru oameni”, arată Călin Bota.

DirectMM.ro


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.Lasă un comentariu