Share
Vești administrative din Baia-Sprie: În orașul maramureșean o delegație din Ungaria a vizitat frumusețile locale! Sunt și perspective de înfrățire!

Vești administrative din Baia-Sprie: În orașul maramureșean o delegație din Ungaria a vizitat frumusețile locale! Sunt și perspective de înfrățire!

Vești administrative din Baia-Sprie: În orașul maramureșean o delegație din Ungaria a vizitat frumusețile locale! Sunt și perspective de înfrățire!

O posibilă înfrățire între două orașe, unul din Maramureș și unul din țara vecină Ungaria, se întrevede în intervalul imediat viitor, arată reprezentanții administrației locale din UAT-ul românesc.

„Este în curs de perfectare o nouă legătură pentru înfrățirea între orașul Baia Sprie și Ujlengyel din Ungaria dîn vecinătatea Budapestei, la inițiativa părții maghiare. O delegație a orașului maghiar ne-a căutat la data de 15 iunie, iar noi, în frunte cu primarul orașului Bîrda Sebastian Alin ne-am întâlnit cu oaspeții la Casa de Cultură, unde în cadru organizat s-au făcut prezentări și primele discuții oficiale. După partea protocolară de primire am continuat cu o prezentare a orașului Baia Sprie și excursii, în special în partea Suiorului și Lacului Bodi. A fost o bucurie reală și uimire pentru oaspeți, cei care cunosc mai puțin peisajul muntos și ofertele minunate, de admirat ale naturii.

Vor fi în curs de perfectare și planificare activitati comune, prin care pot fi realizate legături mai apropiate, cu atât mai mult ca pentru Baia Sprie dezvoltarea turismului este un deziderat de realizat în viitorul apropiat. Conducerea delegației oaspete de această dată a fost doamna Agardi Gabi, și pictoriță, iar membrii delegației au ceva comun și apropiat de artele plastice, cu pictură. La noi au găsit preocupări asemănătoare, mai ales activitatea vizibilă și apreciată a ”Asociației Valorile Monte Medio” cu care pot fi realizate mai multe activități asemanatoare. Pe această cale am dori să transmtem mulțumiri pentru inițiativa de a ne căuta pe noi. Timpul petrecut împreună aici s-a dovedit a fi deosebit de plăcut și cu conținut plin de admirație. La fel și noi am dori să dezvoltăm și să fructificăm astfel de relații. Reprezentanții întâlnirii din Baia Sprie, conducerea orașului, al Consiliului Local ne despărțim cu multe speranțe și gânduri bune de la oaspeții noșrtri după scurta vizită de teri zile.

Rugăm să transmită celor rămași acasă salutul nostru cordial. În mod deosebit transmitem mulțumiri doamnei Agardi Gabi și membrilor delegației ale căror nume enumerăm aici: Agárdi Gábor, Agárdi Gabi, Konja Györgyi, Ludnai Tünde, Szőnyi Laci, Dr. Kemény Zoltán, Sipos Magdi, Xantus Réka, Dezső Ilona Anna, Dr. Zsom Marianna, Garajszki Mária. La revedere, în speranța perfectării relațiilor viitoare, cu urările noastre de bine, Hitter Ferenc, Szakacs Levente”, acum arată reprezentanții Info Baia-Sprie.

C.Ț.


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu