Share
Veste minunată pentru toți: În țara noastră anunț important și făcut de autoritățile române! De azi din 9 martie starea de alertă va fi ridicată în totalitate!

Veste minunată pentru toți: În țara noastră anunț important și făcut de autoritățile române! De azi din 9 martie starea de alertă va fi ridicată în totalitate!

Veste minunată pentru toți: În țara noastră anunț important și făcut de autoritățile române! De azi din 9 martie starea de alertă va fi ridicată în totalitate!

“România a parcurs timp de mai bine de doi ani una dintre cele mai dificile perioade din istoria recentă. Chiar dacă a fost o perioadă plină de provocări, în cele din urmă efortul nostru comun a dat roade.

Mulțumesc românilor pentru responsabilitatea de care au dat dovadă, pentru că au înțeles să respecte regulile de protecție sanitară și au ales să se vaccineze, limitând astfel răspândirea pandemiei de Covid – 19. Mulțumesc, de asemenea, tuturor angajaților MAI care și-au făcut datoria pentru binele românilor. Împreună am reușit să depășim momente grele, iar această încercare ne va da puterea să trecem peste toate provocările pe care ni le rezervă viitorul”, a transmis ministrul afacerilor interne, Nicolae Lucian Bode.

Începând de astăzi, 9 martie a.c., ora 00.00, își încetează aplicabilitatea Hotărârea Guvernului nr. 171 din 3 februarie 2022 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României și stabilirea măsurilor care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19. Astfel, începând cu ora 00.00, încetează TOATE restricțiile, precum și restrângerea sau interzicerea unor activități așa cum erau prevăzute în actul normativ menționat (spre exemplu:obligativitatea purtării măști de protecție în spațiile publice, restrângerea sau interzicerea organizării și desfășurării de mitinguri, demonstrații, procesiuni, concerte sau a altor tipuri de întruniri, restrângerea sau interzicerea circulației persoanelor și vehiculelor în locurile și, după caz, în intervalele orare stabilite, organizarea muncii la domiciliu etc).

Totodată, la nivelul structurilor Ministerului Afacerilor Interne, încetează măsurile privind angrenarea poliției locale în cadrul activităților realizate de către unitățile de poliție, precum și subordonarea operațională a serviciilor voluntare pentru situații de urgență și a serviciilor de ambulanță. De asemenea, punctele de trecere a frontierei, închise temporar, total sau parțial, pe perioada stării de alertă, se vor redeschide, astfel: La frontiera româno-ungară: Carei – județul Satu – Mare, La frontiera româno-bulgară : Lipnița, Dobromir – județul Constanța.

Vă reamintim faptul că documentele (spre exemplu: cartea de identitate, permisul de conducere) a căror valabilitate a fost prelungită pe perioada stării de alertă, urmează să expire după o perioadă 90 de zile de la încetarea stării de alertă. În acest sens, structurile MAI responsabile pentru emiterea unor astfel de documente vor informa cetățenii cu privire la modalitatea eliberării acestora astfel încât să fie evitată aglomerația la ghișee.

În ceea ce privește măsurile, cu caracter temporar care vor rămâne în vigoare, de protecție sanitară pentru gestionarea situației epidemiologice și limitarea răspândirii Covid- 19, în contextul încetării stării de alertă, Ministerul Sănătății urmează să emită recomandări populației în acest sens. În ultimii doi ani, peste 22.000 de efective ale Ministerului Afacerilor Interne au fost mobilizate, zilnic, în gestionarea efectelor pandemiei cu Sars- Cov-2. În această perioadă au fost efectuate peste 44 de milioane de verificări la persoane fizice și aproximativ 2,5 milioane la persoane juridice, arată reprezentanții Ministerului Afacerior Interne. Reamintim faptul că din cauza pandemiei de COVID-19, în 15 martie 2020 a fost instituită starea de urgență. Aceasta a durat timp de două luni. Începând cu 15 mai 2020 a fost instituită starea de alertă, iar aceasta a ținut timp de un an și nouă luni și jumătate. Totul din cauza pandemiei care ne-a ținut în stare de alertă la propriu din cauza numărului de infectări cu acest virus nenorocit. Am avut cinci valuri consecutive cu pauze între ele, dar încă nu avem siguranța că am scăpat. În județul Maramureș, am avut de la început până astăzi 48.920 cazuri și 1.755 decese. Cel mai grav a fost valul patru (toamnă-iarnă 2021), dar cu cel mai mare număr de infectări a fost valul cinci (iarnă 2022). În județul Maramureș din 27 decembrie 2020 până în 7 martie s-au vaccinat 347.342 persoane, din care cu prima doză au fost vaccinate 168.734 persoane, cu a doua doză 128.134 persoane, iar cu a treia doză 50.474 persoane. Să fim adevărat sănătoși!

C.Ț.


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.Lasă un comentariu